fbpx

ROSE Bikes 2016: Íme az új országúti modellek

Komoly változások jönnek 2016-ban a ROSE Bikes országúti kínálatában! Össszesen öt modell újul meg részben vagy teljesen és jönnek a sokkal merészebb színek is! A múlt hét végét a sajtótáborukban töltöttük, ahol megismerhettük az új gépeket, most pedig nektek is bemutatjuk őket. Elsőként jöjjenek az országútik!

X-LITE CW

Black beauty

Black beauty

Az új X-LITE az áramvonalas „aero” XEON CW-t váltja a palettán. Valljuk be őszintén, itthon kevesen tudnak olyan tempót menni, ahol a kisebb légellenállás számítana, de baromi jól néznek ki a lapított csövekből készülő aero országútik. Minden esetre a ROSE aszfaltos szekciójáért felelős mérnöke Jürgen Telahr és csapata mindenhol faragott egy kicsit a cW értékből, azaz a légellenállásból.

A hely kitöltése tökéletes

A hely kitöltése tökéletes

Még a kulacs, kulacstartó elhelyezése, formája is ezt segíti elő, akárcsak a „slim aero” tapered fejcső, vagy az időfutamgép szerűen az ülőcsőbe húzott hátsó kerék. A hátsó fék „direct mount” rendszerű, azaz a láncvillán kapott helyet, és 25 mm-es gumival is kompatibilis.

A váz súlya 57-es méretben 1050 gramm, a villa pedig 360-at nyom a mérlegen. A kábelek természetesen belül vezetve futnak, és az elektromos Di2, vagy EPS vezetékezéssel is kompatibilis. Érdekesség a megfordítható „flip-flop” Selle Italia monolink nyeregcső használata, melynek segítségével 73-76 fok között tudod állítani a „ülőcsőszöget”, vagyis ha szükséges, akkor közvetlenül a hajtómű fölé tudsz ülni.

X-LITE CW Disc

Akár tárcsás kivitelben is

Akár tárcsás kivitelben is

Lesz egy tárcsafékes kivitele is az X-LITE-nak, ami már 28 mm-es gumival kompatibilis, és az új „flat mount” fék szabványt használja. Elöl-hátul 12 mm-es tengelyt használnak, ami növeli a merevséget, mivel a tárcsafék egy oldalról fejt ki csavaró erőt. Ami a legjobb, hogy a váz alapból mindkét féket és tengelyt fogadni tudja, így ha veszel hozzá egy másik első villát akkor még variálhatod is a hagyományos féket a tárcsással. Tudom, nem túl életszerű, de a lehetőség adott.

AERO FLYER

Hidegen hagy az időfutam és a triatlon, de megkívántam!

Hidegen hagy az időfutam és a triatlon, de megkívántam!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo