fbpx

Roglic pirosban érkezik Madridba, Gaudu nyerte a Vuelta 17. szakaszát

Carapaz megpróbált mindent, de Primoz Roglic meg tudta őrizni az első helyét az összetettben a Vuelta 17. szakaszán. A szakaszt Gaudu nyerte, aki ezen a Vueltán meg tudta mutatni, hogy mit tud ha nem segítőként kell versenyeznie.

© Charly López

A Vuelta 17. szakaszán eljött a döntő pillanat, Carapaznak és Carthynak ez volt az utolsó esélye, hogy a vasárnapi gála szakasz előtt változtassanak az összetett állásán, megpróbálják levenni Roglicról a piros trikót. Ezen a napon minden adott volt hozzá, hiszen a szakasz egy kiemelt kategóriás hegyibefutóval fejeződött be. Tehát nem volt más hátra mint hogy mindenki terítse ki a kártyáit.

17. szakasz

Hiába utolsó előtti szakasz, ez a nap sem kezdődött másképp, mint a többi, egy nagyobb létszámú szökést engedett el a mezőny. A szökevények között ott volt David De la Cruz is, aki ráadásul segítőket is kapott maga mellé az UAE csapatától. Eleinte a Jumbo-Visma vállalta magára a vezetést, de kb 60 km-rel a cél előtt a Movistar ment előre és érezhető volt, hogy valamire készülnek. A szökés előnye gyorsan fogyott, majd az utolsó előtti hegyen Soler lépett el a főmezőnytől és a hegy túloldalára sikerült ledolgoznia a közel másfél perces hátrányát. A mezőny tempója Soler szökésével azonnal visszaesett, a Jumbo-Vismát nem érdekelte a spanyol akciója. Közben elöl látszott, hogy hiába vannak sokan az UAE-ből, ezen a szakaszon nem fog nyerni De la Cruz, aki már ekkor problémákkal küzdött. Izaguirre, Mäder és Donovan tudott megszökni az élbolytól, de nem jutottak messzire, az utolsó meredek hegyen ők is és az egész szökevénycsoport is darabokra szakadt, majd 5 km-rel a cél előtt Gaudu érte utol az említett triót és hagyta ott őket. Innentől a francia már megállíthatatlan volt és a 2. szakaszgyőzelmét ünnepelhette ezen a Vueltán.

Sokáig azt lehetett hinni, hogy Carthy és Carapaz feladták a Roglic elleni csatát, de kb 5 km-rel a cél előtt Carthy támadt elsőként, akivel Carapaz és Roglic is tudott menni. Majd Mas indított támadást, amit Carapaz kontrázott vissza, az ecuadori mindent feltett egy lapra és sikeresen szakította le Roglicot és Carthyt. Carapaz legnagyobb előnye 25 mp körül volt, de Roglicnak közben a szökésből maradt hátra segítője, később pedig Masék mentek neki tempót és az ecuadori előnye nem nőtt 20 mp fölé. Aztán Carthy is otthagyta Roglicot, de ő sem tudott nagy előnyt kiharcolni. Végül Carapaz 21 mp-et, Carthy pedig 6 mp-et adott Roglicnak, mellyel nem változott az állás az összetettben, Roglic érkezhet pirosban Madridba 2020-ban, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szlovén a tavalyi év után idén is megnyerte a Vueltát.

A Vuelta 17. szakaszának eredménye:

1 David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ 4:54:32
2 Gino Mäder (Swi) NTT Pro Cycling 0:00:28
3 Ion Izaguirre Insausti (Spa) Astana Pro Team 0:01:05
4 David De la Cruz Melgarejo (Spa) UAE Team Emirates
5 Mark Donovan (GBr) Team Sunweb 0:01:53
6 Michael Storer (Aus) Team Sunweb
7 Guillaume Martin (Fra) Cofidis 0:02:23
8 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 0:02:35
9 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 0:02:50
10 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 0:02:56

 

Az összetett állása a 17. szakasz után:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 69:17:59
2 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 00:00:24
3 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 00:00:47
4 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 00:02:43
5 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 00:03:36
6 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 00:07:16
7 David De la Cruz Melgarejo (Spa) UAE Team Emirates 00:07:35
8 David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ 00:07:45
9 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 00:08:15
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 00:09:34

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo