fbpx

Roglic mindent vitt a Vuelta 17. szakaszán: Piros trikó, szakaszgyőzelem

A Vuelta 17. szakasza Egan Bernal és Primoz Roglic hosszú szökéséről lesz emlékezetes. A hegyek között Bernal indított támadást, amit csak a szlovén tudott átvenni, majd végül az utolsó hegyen Roglic otthagyta a kolumbiait, akit a mezőny is utolért. Roglic megnyerte a szakaszt, mindenkivel szemben növelte az előnyét és átvette a piros trikót is.

©photogomezsport

Újra a hegyeké lett a főszerep a Vueltán, a 17. szakaszon egy harmadik és két első kategóriás emelkedő és egy kiemelt kategóriás hegyi befutó várt a mezőnyre. Nem ígérkezett könnyű napnak, főleg úgy, hogy még az időjárás sem fogadta a kegyeibe a versenyzőket.

17. szakasz

A szakasz elején nem tudott kialakulni komolyabb szökés, hiába próbálkozott David De la Cruz és később Mikel Landa, a Jumbo-Visma olyan tempót ment, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt megszökni. Ennek ellenére mégis összejött a nap szökése, amit akár hívhatnánk az összetettben érdekeltek harcának, az Ineos növelte a tempót az utolsó előtti hegyen, melynek köszönhetően Eiking leszakadt, az előkészítést követően Egan Bernal támadt 61 km-rel a cél előtt és Primoz Roglicon kívül senki nem tudott vagy akart vele tartani. A hegytetőre felérve már Roglicé volt virtuálisan a piros trikó, de még hátra volt egy lejtő és a kiemelt kategóriás Covadonga.

A lejtő az esőben elég kockázatos volt, de az élen álló duó épségben megúszta, nem úgy mint a piros trikós Eiking, aki elesett egy előtte történt bukás miatt. A lejtőn egy nagyobb csoport jött össze a főmezőnyben, melyben a nagyobb összetett menők szinte mind ott voltak.

Az utolsó hegyen Bernal nem bírta Rogliccsal a tempót, aki 7 km-rel a cél előtt leszakította Bernalt. A szlovén előnye az üldözőkkel szemben csak minimálisan csökkent, de Bernal az utolsó km-ekre befogták. Roglic végül több mint másfél perc előnnyel nyerte a szakaszt, a második helyen a csapattársa Sepp Kuss ért a célba, a harmadik helyért járó időjóváírást pedig Lopez kapta meg. Roglic előnye az összetettben jelentősen nőtt mindenkivel szemben és a piros trikó is az övé lett, de holnap kemény szakasszal folytatódik a Vuelta, ahol bármi megtörténhet.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo