fbpx

Riccardo Riccot örökre eltiltották a kerékpárversenyzéstől

Bár kis valószínűséggel tért volna vissza a kerékpárversenyzéshez Riccardo Ricco 12 év eltiltás után, de most már erre sem lenne lehetősége, mert örökre eltiltották a versenyszerű sportolástól.

Riccardo Ricco nagy reménységnek indult, 2008-ban a Giro d’Italia-n megszerezte a legjobb fiatal versenyzőnek járó trikót és összetettben második lett Alberto Contador mögött. Még ugyanebben az évben a Tour de France-on két (a 6.-at és a 9.-et) szakaszt nyert, de a problémák itt kezdődtek, ugyanis a július 17.-i szakasz után harmadik generációs EPO-t találtak a vérében. Ezután a Tour-on szerzett győzelmeit elvették és 20 hónapra eltiltották.

A büntetés után visszatért, de 2012-ben újra eltiltották, mert otthon végzett vértranszfúziót, amibe majdnem belehalt. A bíróság visszaesőként 12 éves eltiltással sújtotta, ami gyakorlatilag Ricco pályafutásának végét jelentette.

Viszont Olaszországban közben újra elővették Ricco ügyét és döntést is hoztak benne, az Olasz Olimpia Bizottság ezen a héten jelentette be, hogy Riccardo Ricco örökös eltiltást kapott, így ha akarna sem tudna visszatérni. Ezenfelül 4000 eurós büntetéssel is sújtották, amihez még hozzápárosult 378 euró eljárási költség.

Ricco legutóbb ezt nyilatkozta a Corriere Della Sera újságnak a karrierjével kapcsolatban: “Tehetséges kerékpáros voltam, de egy idióta, aki eldobta a pénzét és a karrierjét. Ha a mai eszemmel irányíthatnám az akkori önmagamat akkor Girót és Tourt nyertem volna. De a végzetem már beteljesedett, az életben nem mi döntjük el, hogy mikor válunk éretté.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo