fbpx

Remek eredmények Eisenbergből, Blazsó 4.

Nagy számú magyar részvétellel zajlott le az “1. határon átnyúló MTB kerékpármaraton a határ menti magyar testvérközségekkel” a hétvégén. A Szombathelytől néhány kilométerre, az osztrák oldalon levő Eisenberg an der Pinka több cross country verseny után első alkalommal adott otthon hegyikerékpár maratonnak.

Rajtol az 1. határon átnyúló MTB kerékpármaraton a határ menti magyar testvérközségekkel

A verseny közelségének, a korai időpontnak és talán a Bikemagon megjelent beharangozó írásnak is köszönhetően a 136 induló közül 28 magyar volt, akik ráadásul az ország különböző pontjáról érkeztek a versenyre.
A kiírtaknak megfelelően két táv közül lehetett választani, a 31 kilométeres pályán egy vagy két kört lehetett versenyezni.

A pálya érdekessége az első kétharmadban levő sík szakasz, ahol országúthoz hasonlóan hatalmas tempóban bolyban kígyózott a mezőny. A pálya eleje javarészt mezei és szőlők közti utakon kanyargott, az utolsó harmadában jött az erdei szekció, ahol az emelkedők és lejtők domináltak.

Blazsó Marci

A legjobb magyar, Blazsó Márton (VKE-Nelson) ilyennek látta a versenyt:

“Nagyon gyors verseny volt, amolyan XCO jellegű, mert 2:20 percen belül jött be az első helyezett. A pálya viszonylag kevés szintet tartogatott, viszont az esőre nagyon érzékeny volt, de pont szerencsénk volt, még épp nem tömődött el a gumi. Ha esik, akkor nagyon megszívtuk volna.
Az előző napi programok és az elcsúszott bringa szervzelésem miatt nagyon nehezen indult a rajtom, rosszak voltak a lábaim, ezért nem is siettem az elején. Kb. 20 perc után tudtam felérni a vezető négyes bolyra, de ez annyi erőt kivett belőlem, hogy egy emelkedőt megnyomva leszakítottak. Egyedül voltam, ez felemésztette az erőmet, így az első kör felétől saját tempóban mentem, a második körre összeszedtem magam és egy igazán élvezetes tempót tudtam menni. A pályának volt egy kis országúti jellege, lehetett taktikázni a bolyozással is, amikor voltak körülöttünk hasonló erősségű emberek, de ezzel nem foglalkoztam, inkább csak minél gyorsabban akartam menni.”

Legjobb magyar eredmények:
Hosszú táv abszolút férfi:
4. Blazsó Márton (VKE-Nelson)
5. Búr Zsolt (Bringabanda SC)
6. Táncos Gábor (KTM Team)
7. Süle Róbert (KTM Team)
8. Horváth Csaba (KTM-Digitaljet)

Hosszú táv abszolút nő:
3. Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant)

Rövid táv abszolút nő:
1. Albert Katalin (VKE-Nelson)

Teljes eredménylista itt érhető el:
Classic  –  Small

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo