fbpx

Rekord gyors szakasz a Giro d’Italián: Demare már harmadszorra nyert

A Giro d’Italia 7. szakasza rekord átlagsebességet hozott, a kissé káoszos, szeles szakaszon végül mezőnyhajrá döntött a győzelemről, ahol ismét Arnaud Demare volt a leggyorsabb. Kezd egyértelművé válni, hogy a francia bajnokot ezen a Girón nem lehet legyőzni sprinten.

Forrás: giroditalia.it

Az idei Giro 7. szakaszának szintgörbéjére nézve nem volt kérdés, hogy ez a nap sprintereknek fog kedvezni és gyorslábú bringások csapatai minden meg fognak tenni azért, hogy mezőnyhajrán dőljön el a szakaszgyőzelem sorsra. Természetesen egy ilyen szakaszon is bármi megtörténhet, akár a szél vagy egy bukás beleszólhat a verseny végkimenetelébe.

A szakasz elején Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Josef Cerny (CCC Team), Marco Frapporti (Vini Zabù-KTM) és Simon Pellaud (Androni Giocattoli) tudtak ellépni a főmezőnytől, de a szökés balszerencséjére erős oldalszél fújt a szakaszon, ami jó alkalmat adott a sprinterek és az összetettben érdekeltek számára, hogy megpróbálják szétszakítani a mezőnyt. A Deceuninck-QuickStep és a Jumbo-Visma csapata űrsebességre kapcsolt elöl, melynek meglett az eredménye, közel 30 bringás maradt csak az élbolyban, João Almeida, Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Elia Viviani, Michael Matthews, Vincenzo Nibali és Peter Sagan is elöl kerékpároztak. De hátul ragadt Jakob Fuglsang, Rafal Majka, Simon Yates, Pello Bilbao, Domenico Pozzovivo és Harm Vanhoucke a nagyobb nevek közül, ami akár rendesen átrendezhette volna az összetettet is. Hátul nem adták fel az üldözést, tudták, hogy komoly tétje van ennek és végül a szél megkegyelmezett nekik amikor átfordult hátszéllé és szép lassan visszaértek a nagyobb nevek.

Ezután a Deceuninck-QuickStep csapata kontrollálta a mezőnyt, majd a sprint előtt a Jumbo-Visma állt az élre vigyázva Kruijswijkre, tőlük vette az irányítást a Groupama-FDJ a végén. Demare-t megpróbálták többször is kiszorítani a vonata végéről, de a francia bajnok keményen ellenállt. Végül ő indította meg a szokotnál kicsit hosszabb sprintet, de senkinek nem volt esélye kikerülni őt, Sagan bújt meg a szélárnyékában, de meg sem próbálta megelőzni a franciát. Demare ezzel tovább növelte az előnyét a ciklámen trikóért vívott harcban.

Valter Attila ezen a szakaszon a 72. helyen ért célba 28 másodperc hátránnyal, az összetettben pedig a 29. helyre lépett elő.

A Giro d’Italia 7. szakaszának eredménye:

1 Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ 2:47:28
2 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
3 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb
4 Ben Swift (GBr) Ineos Grenadiers
5 Alvaro Jose Hodeg Chagui (Col) Deceuninck-Quickstep
6 Rudy Barbier (Fra) Israel Start-Up Nation
7 Davide Ballerini (Ita) Deceuninck-Quickstep
8 Enrico Battaglin (Ita) Bahrain McLaren
9 Filippo Fiorelli (Ita) Bardiani CSF Faizane’
10 Elia Viviani (Ita) Cofidis

Az összetett állása a 7. szakasz után:

1 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 24:48:29
2 Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren 0:00:43
3 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:00:48
4 Harm Vanhoucke (Bel) Lotto Soudal 0:00:59
5 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:01:01
6 Domenico Pozzovivo (Ita) NTT Pro Cycling 0:01:05
7 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:01:19
8 Steven Kruijswijk (Ned) Team Jumbo-Visma 0:01:21
9 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:01:26
10 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:01:32

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo