fbpx

Rangos versenyen ért el szép eredményt Karl Ádám Svájcban

Háromnapos, UCI 2.1 kategóriás versenyen vett részt a magyar junior (U19) válogatott Svájcban, ahol a magyar bajnok Karl Ádám nagyon erős mezőnyben ért el biztató eredményt a norvégiai országúti világbajnokság előtt.

A GP Rüebliland versenyre Balogh András, Dian Ábel, Forray András, Karl Ádám Kristóf, Kiss Hunor Máté, Orosz Gergely összeállításban utazott a válogatott, a bringásokra pénteken egy 110 km-es szakasz, szombaton egy rövidebb táv, majd délután időfutam, vasárnap pedig egy 120 km-es etap várt.

A viadalt a brit Thomas Pidcock nyerte, magyar részről Karl, Kiss és Orosz fejezték be értékelhetően. Karl az előkelő 14. helyet szerezte meg összetettben, minden szakaszon az élmezőnyben végezve. A történtekről a Tipográfia versenyzője számol be:

Az első szakasz 110 km volt, a kb. 140 fős mezőny teljesen szétszakadt az időjárásnak (12 fok, eső) és a nagy tempónak köszönhetően. Egy 29 fős csoporttal érkeztem a célhoz, sajnos előttünk voltak még 5-en 12 másodperc előnnyel. A csoportomból a harmadikként értem be a célba, így 8. lettem az 1. szakaszon.

A második szakaszn 83 km volt a táv, mezőnyhajrával a végén, itt 14. lettem, inkább nem mentem bele a nagyon veszélyesnek tűnő helyzetekbe a végén VB előtt. A harmadik szakaszon egy 9,6 km-es időfutam várt minket, ez nem az erősségem, 40. lettem, hátracsúsztam 8 helyet az összetettben.

Az utolsó 120 km-es szakaszt egy 13. hellyel zártam, az összetettben végül a 14. helyen végeztem 8 mp-re a top 10-től. Köszönöm a felkészítést Rusovszki Gábornak, az új bajnoki ruhát a GESU bikewear-nek!

A verseny eredménylistái: http://www.procyclingstats.com/race/Grand_Prix_Ruebliland__2017

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo