fbpx

Pünkösdkor rajtol a T-Mobile TOP Maraton sorozat

A négy hazai legnagyobb mountain bike maraton főszervezője 2005-ben hozta létre a TOP Maraton sorozatot, mely idén a pünkösdi hétvégén veszi kezdetét. A sorozat népszerűsége évről-évre nő, tavaly már alkalmanként közel 1500-an neveztek az egyes állomásokra. A Caprine Maraton Szilvásvárad, az MVM Duna-, a Bükk- és a Mátra Maraton szervezői három távra írják ki a küzdelmeket.

Az események a T-Mobile társadalmi szerepvállalásának köszönhetően, az amatőr kerékpársport, az egészséges életmód és a biztonságos közlekedés támogatásával kerülnek lebonyolításra. A rendezvényeket a T-Mobile Természetjáró Túra mellett változatos, minden korosztály számára szórakoztató kiegészítő programok, koncertek, illetve a népszerű BringaSuli kísérik. A viadalok a Magyar Kupasorozat állomásai is egyben, így a versenyeken a legsikeresebb hazai hegyikerékpárosok is rajthoz állnak. Az élversenyzők közül a férfiak hosszútávon, a nők középtávon méretik meg magukat. A tavalyi összetettet Simon Emese és Buruczki Szilárd nyerte.

topmaraton_1
A T-Mobile TOP Maraton sorozat 1. állomására, a Caprine Maraton Szilvásváradra május 31-én, a Bükki Nemzeti Parkban kerül sor. A Tarnai Csaba által, sorrendben 8. alkalommal szervezett versenyen a hosszútávosok 117-, a közép- 70-, míg a rövidtávot választók 39 km-re indulhatnak a lovas stadionból. Második állomásként július 4-én a jubileumi, 10. MVM Duna Maratonra kerül sor. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseményét a Pilis emelkedőire szervezik, az indulók között előre láthatólag a német Multivan Merida Team profi kerekeseit is láthatjuk. A Harangvölgyi András fémjelezte eseményen a három táv várhatóan 40-, 70- és 100 kilométeres lesz. Az Eger melletti Berva-völgyből indul a 3. állomás, a Bükk Maraton. Az augusztus 2-ai versenyt 9. alkalommal szervezi Nagy Ádám és csapata, ezúttal a bajnoki érmekért is nyeregbe pattannak a kerekesek, akik a 44-, 55- és a 100 km egyikére vállalkozhatnak. A záró forduló a Mátra Maraton lesz, augusztus 30-án. Eisenkrammer Károly a tavaly nagy sikert aratott helyszínről, a sástói Oxigén-Adrenalin Parkból indítja idén is a bringásokat, akikre edzettségtől függően 32-, 55-, vagy 88 kilométer vár. A 8. alkalommal kiírt mátrai viadal természetesen érinti Magyarország tetejét is.

A szolgáltatásokat illetően a versenysorozat közös honlapján – www.topmaraton.hu -, a gyors, chipes időmérésnek köszönhetően, már a verseny után néhány órával olvashatják az érdeklődők az eredményeket, a versenyekről információkat többek között a T-Mobile WAP portálján a T-Zones WAP-on is találhatnak.

A szervezők és a szponzor képviselője: Nagy Ádám (Bükk maraton), Eisenkrammer Károly (Mátra Maraton), Tóth A. Péter (T-Mobile), Harangvölgyi András (Duna Maraton ) és Tarnai Csaba (Caprine Maraton Szilvásvárad)

A szervezők és a szponzor képviselője: Nagy Ádám (Bükk maraton), Eisenkrammer Károly (Mátra Maraton), Tóth A. Péter (T-Mobile), Harangvölgyi András (Duna Maraton ) és Tarnai Csaba (Caprine Maraton Szilvásvárad)

Tóth A. Péter (T-Mobile): „Nem csalódtunk a négy év alatt! 2004-óta vagyunk a hazai kerékpározás támogatói és immár negyedik esztendeje a TOP Maraton sorozat névadójaként szolgáljuk a legnagyobb kerékpáros szabadidősport-mozgalmat. Töretlen fejlődést látunk, évről-évre egyre több bringással találkozunk az egyes állomásokon. Természetesen minden alkalmat megragadunk, hogy kinyilvánítsuk társadalmi szerepvállalásunkat: a  természet és a környezetvédelem,  az egészséges életmód és a biztonságos kerékpározás, ragyogó összhangot mutatnak a TOP Maraton mountain bike versenyek alkalmával. Magam is rendszeres indulója vagyok a versenyeknek, öröm nézni, hogy alkalmanként közel másfél ezren állnak rajthoz és a családokkal, barátokkal együtt több ezren választják kikapcsolódásként ezt a szabadidősport-programot.”

Parti Andrást, a pekingi olimpia 23. helyezettjét – a német SRM Stevens Team bringását – Magyarországon idén, először Szilvásváradon láthatjuk rajthoz állni. Versenynaptárában szerepel a Duna Maraton, majd a Bükkben szeretné megvédeni maraton bajnoki címét. A mátrai indulása még kétséges, függ a világbajnokságon való részvételétől.

A tavalyi versenyek éllovasai: Blazsó Márton, Simon Emese, Módos Gabriella, Buruczki Szilárd, valamint Sipiczki Róbert MMTBSZSZ/MKSZ elnök

A tavalyi versenyek éllovasai: Blazsó Márton, Simon Emese, Módos Gabriella, Buruczki Szilárd, valamint Sipiczki Róbert MMTBSZSZ/MKSZ elnök

Simon Emese, 2006-7-8-as összetett győztes (KTM-Erste Leasing): „Ősz óta egy nemzetközi ügyvédi irodában dolgoznom ügyvédjelöltként, ami sajnos sokszor későig tartó munkával jár. Szeretném bebizonyítani, hogy lehet, és igenis kell is a sok munka mellett időt szakítani a sportolásra, engem például egy hajnali bringázás a Pilisben úgy feltölt, mint semmi más. Nagyon várom a TOP maratonokat, imádom a hangulatukat. Ha néha sikerül majd felállnom a dobogóra, én leszek a legboldogabb a mezőnyben…”

Buruczki Szilárd, 2008-as összetett győztes (PCCC-Magellán-X-Iont-Mavic-Soft): „Az olimpiai krossz mellett tavaly nagy hangsúlyt fektettem a maratonokon való sikeres versenyzésre, eredményeim alapján meg is nyertem a TOP Maraton összetettjét hosszútávon. Idén mind a négy állomáson tervezem, hogy rajthoz állok, természetesen címvédésre törekszem.”

Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST): „Idei célom, hogy a végelszámolásban dobogóra álljak – ehhez minden futamon teljesíteni kell. A tavalyi eredményekkel – kettőből kettőn győztem – elégedett is lennék, ha mind a négy forduló hasonlóan menne. Az őszi sérülések és a kimaradt hónapok következtében azonban reálisan a szezon második felére jövök bele.”

Blazsó Márton (Contact Sport): Tavaly három, dobogós helyem volt, második lettem összetettben; 2007-ben ugyan ez történt. Idén is komolyan készültem, a hétvégén épp a Győr Maratonon álltam rajthoz, ahol Szilárd mögött második lettem. Mindent megteszek, hogy a TOP Maratonon 2009-ben is dobogóra állhassak!”

T-Mobile Természetjáró Túra – Nyerj egy trekking bringát!

Minden TOP Maraton állomáson, a versenyzők rajtja után indul a T-Mobile Természetjáró Túra, mely során kényelmes tempóban tekerhetnek a bringázni vágyók, szakavatott túravezető kíséretében. Ez a program inkább az amatőröknek szól, bárki elindulhat a közel 10 kilométeres, könnyű terepre kiírt kerekezésen. Akik szeretnének a programban részt venni, regisztrálniuk kell a T-Mobile hostesseinél. A 4 alkalom végén, a Mátra Maraton napján a regisztráltak között egy trekking kerékpár kerül kisorsolásra. Minél több alkalommal indul valaki a túrán, azaz minél többször regisztrál, annál nagyobb esélye van a kerékpár megnyerésére. A sorsoláson való részvételhez természetesen a regisztrálás mellett részt is kell venni a túrán. Ha valakinek nincs a helyszínen kerékpárja, nem akadály, a T-Mobile hosteszeinél ingyenesen, csupán néhány adat fejében bérelhet bárki.

Bővebb információk:

További információk a T-Mobile TOP Maraton sorozat közös honlapján: www.topmaraton.hu
T-Mobile TOP Maraton 1. állomás – Caprine Maraton Szilvásvárad, www.szilvasvaradmaraton.hu
T-Mobile TOP Maraton 2. állomás – Duna Maraton, www.dunamaraton.hu
T-Mobile TOP Maraton 3. állomás – Bükk Maraton, www.bukkmaraton.hu
T-Mobile TOP Maraton 4. állomás – Mátra Maraton, www.matramaraton.hu

Forrás: Top Maraton sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo