fbpx

Polony István nem indul újra az MKSZ elnöki posztjáért

A Magyar Kerékpáros Szövetség 2016. november 16-án tisztújító közgyűlést tart, ahol Polony István, az MKSZ jelenlegi elnöke nem indul újra az elnöki posztért – olvasható a bringasport.hu közleménében.

Az MKSZ Alapszabálya szerint az elnökség és a Felügyelő Bizottság megbízatása határozott időre szól, a nyári olimpiai játékokhoz igazodva, adott év november 30. napján szűnik meg.

Polony István 2014. november 7. óta tölti be a szövetség elnöki pozícióját. Nevéhez fűződik többek között a szövetségi struktúra megreformálása, a Tour de Hongrie újraindítása, Brian Cookson UCI elnök budapesti látogatása, a szövetség elszámolási helyzetének normalizálása illetve a kerékpársport hosszú távú stratégiájának kidolgozása.

Polony István (Fotó: Vanik Zoltán, bringasport.hu)

Polony István (Fotó: Vanik Zoltán, bringasport.hu)

“Megválasztásom óta, az elmúlt két évben a kitűzött célokat teljesítettük. Azt gondolom, hogy sikerült a szövetség kaotikus helyzetét letisztázni és egy fejlődőképes irányba fordítani a működését, mind sportszakmai, mind hivatali területen. A következő években, mint az a hosszú távú kerékpársport fejlesztési stratégiában is szerepel, erős sportpolitikai támogatást élvező elnökre és elnökségre lesz szükség ahhoz, hogy a magyar kerékpársport megkezdhesse felzárkózását a nemzetközi szinthez. Mind a munkámban, mind pedig a magánéletemben előttem álló kihívások okán jobbnak látom átadni a stafétát egy olyan elnöknek, illetve elnökségnek, akik a fenti elvárásokat teljesíteni tudják.” – mondta Polony István, az MKSZ leköszönő elnöke. “Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat a kerékpársport képviselői részéről, rengeteg élménnyel és tanulsággal lettem gazdagabb. Nagyon sok sikert és kitartást kívánok az új elnökségnek a következő négy évhez!”

A klubok számára 2016. november 5-én szombaton, 15 órára közgyűlés előkészítő ülést hívtak össze, ahol új elnökjelölttel is találkozhatnak személyesen. Cím: 1103 Budapest, Hangár utca 10.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo