fbpx

Philipsen volt a leggyorsabb a Vuelta 15. szakaszán

A Vuelta 15. szakaszán sprint döntött a szakaszgyőzelem sorsáról, ahol Jasper Philipsen volt a leggyorsabb. Az utolsó 3 km-t neutralizálták a veszélyes, csúszós út miatt, így az összetett menők biztonságban fejezték be a szakaszt.

© Luis Angel Gomez / Photo Gomez S

Annak ellenére, hogy a Vuelta 15. szakaszán sok szint várt a versenyzőkre, a szakértők nem valószínűsítettek komolyabb akciókat az összetett menőktől, mert a hegyek nem voltak kellően nehezek ezen a napon, és a sprinterek összecsapására is kevesen számítottak, mert számukra viszont túlságosan nehéznek ígérkeztek. Azt kell mondjuk az utóbbira fogadók tévedtek, mert mégis sprinterek csaptak össze a szakaszgyőzelemért.

15. szakasz

Az első ígéretes szökés körülbelül 56 km megtétele után tudott kialakulni, Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick Step), Rui Costa (UAE Team Emirates), Rob Power, Mark Donovan (Sunweb), Alex Aranburu, Luis Leon Sanchez (Astana), Nick Schultz, Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Tim Wellens (Lotto Soudal), Jose Joaquin Rojas (Movistar) tudott ellépni a többiektől. Őket a Guillaume Martin (Cofidis), Julien Simon (Total Direct Energie), Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA) hármas próbálta utolérni, majd 16 km üldözés után értek fel a szökevényekre. Guillaume Martin a hegyi trikóért szökött ezen a napon is és értékes pontokat gyűjtött az Alto de Carcedo tetején, mellyel végleg megnyerte a pöttyös trikót.

A szökevények előnye folyamatosan csökkent, és Mattia Cattaneo döntött úgy, hogy megpróbálja egyedül. Kemény tempót ment a Deceuninck-Quick Step bringása, de nem volt esélye hazaérésre, mert a mezőny óriási sebességgel robogott felé és az utolsó 10 km-en megfogták a szökésből elöl maradt utolsó bringást is. Az esőnek és a veszélyes útnak köszönhetően neutralizálták az utolsó 3 km-t, így ott az összetettben érdekeltek már kimaradtak a csatározásból. Habár az előzetes számítások nem a sprinterek csatáját jósolta, mégis sprinterek csaptak össze az első helyért. Jasper Philipsen hajrázott óriásit, amivel megelőzte Ackermannt és Steimlet is. Az összetettben változás nem történt, továbbra is Roglic áll az élen.

A Vuelta 15. szakaszának eredménye:

1 Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates 06:18:57
2 Pascal Ackermann (Ger) Bora-Hansgrohe
3 Jannik Steimle (Ger) Deceuninck-Quickstep
4 Fred Wright (GBr) Bahrain McLaren
5 Dion Smith (NZl) Mitchelton-Scott
6 Reinardt Janse van Rensburg (RSA) NTT Pro Cycling
7 Magnus Cort Nielsen (Den) EF Pro Cycling
8 Dorian Godon (Fra) AG2R la Mondiale
9 Stan Dewulf (Bel) Lotto Soudal
10 Michael Mørkøv (Den) Deceuninck-Quickstep

 

Az összetett állása a 15. szakasz után:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 60:16:02
2 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 00:00:39
3 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 00:00:47
4 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 00:01:42
5 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 00:03:23
6 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 00:06:15
7 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 00:07:14
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 00:08:39
9 Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team 00:08:48
10 David De la Cruz Melgarejo (Spa) UAE Team Emirates 00:09:23

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo