fbpx

Peter Sagan ajándékot vitt a pápának

A világbajnok január 24-én tett látogatást a Vatikánban és találkozott Ferenc pápával is, akinek egy világbajnoki mezt és egy egyedi kerékpárt ajándékozott.

Peter Sagan miután hazatért Ausztráliából a Tour Down Under-ről, vallásos feleségével és fiával a Vatikánba látogatott. Az előzetes hírek arról számoltak be, hogy a világsztár fiát, Marlon-t, a pápa fogja megkeresztelni, de erre nem került sor. Az olaszországi Specialized forgalmazó vezetője, Ermanni Leonardi, által szervezett találkozón Sagan egy “Franceso” (olaszul Ferenc) feliratú világbajnoki mezt és egy egyedi festésű Venge kerékpárt adott Ferenc pápának. A kerékpár teljes egészében a Vatikán színeiben (fehér és sárga) pompázik, megjelenik rajta az ország címere és a pápa nevét ugyancsak ráfestették.

A római kaland után Sagan Sierra Nevadába utazik, hogy magaslati edzőtáborban vegyen részt, a versenyszezont pedig a korai ausztrál kezdés után a tavaszi klasszikusokkal (Strade Bianche és Tirreno-Adriatico) fogja folytatni egy hónap múlva.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo