fbpx

Pénteken rajtol hazánk legnagyobb országúti kerékpáros eseménye a Central-European Tour

Egy hét múlva rajtol a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Central European Tour. Július 25-27. között három különálló, egynapos, UCI 1.2 kategóriás országúti versenyt rendez a Kerékpársport 2000 SE a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség háttértámogatásával.

Mindhárom napon az első nyolc helyezett az UCI ranglistapontjainak számát gyarapítja, a győztes 40 pontot kap, amely az induló nemzetek számára akár a VB kvalifikáció megszerzését is jelentheti.

cet_02

18 nemzet képviseletében, korábban soha nem látott méretű és összetételű mezőny, összesen eddig 166 versenyző jelezte indulási szándékát, amely minőségében is felülmúl minden eddigi hazai rendezésű versenyen rajthoz álló mezőnyt. 19 kontinentális profi csapat, 2 nemzeti válogatott, valamint 7 klub illetve mix csapat képviseletében vághat neki a jövő pénteken kezdődő UCI 1.2-es kiemelt kategóriás versenyek sorozatának.

cet2014kicsiOlaszországból a Friuli Cycling Team érkezik. Ukrajnából kettő, északi szomszédainktól 3 csapat és a szlovák U-23-as nemzeti válogatott jelezte részvételét. A norvég Teamfixit.no együttes is rajthoz áll. Utóbbi azért különösen érdekes számunkra, mert ebben szerepel Lovassy Krisztián londoni olimpikonunk. A magyar csapatokat az Mugenrace Team Prolog és az Utensilnord – hazánk egyetlen kontinentális profi gárdája képviseli, utóbbi Dér Zsolt irányításával, olasz versenyzőkkel megerősítve. Pekingi olimpikonunk, Kusztor Péter új csapatának, az osztrák Amplatz-BMC színeiben rajtol. De érkeznek csapatok Bulgáriából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Lettországból, Szlovéniából és Oroszországból is.

A szervezők naponta nettó egymillió-száztízezer Forint pénzdíjat osztanak szét a leggyorsabbak között, a győztes jutalma naponta közel félmillió Forint.

Az első nap Szlovákiában, Kassán rajtol a mezőny majd a határt átlépve 121 kilométer megtétele után miskolci Hősök terén ér célba. Másnap, szombaton Szerencs és Ibrány között 136 kilométer vár a kerekesekre. Vasárnap Isaszegen lesz a rajt, s 127 kilométer után a Budapesten a Carl Lutz rakparton a Vogue étteremhajónál ér véget a verseny. A rakparton vasárnap délelőtt az amatőrök is nyeregbe szállhatnak, a már klasszikusnak számító Sipos János Emlékversenyen, amely az egyetlen, a főváros belvárosában zajló kerékpárverseny. A férfiak 10, a nők 5 korcsoportban nevezhetnek 6,2 kilométeres távon a Vogue étteremhajó és a Magyar Parlament közötti útszakaszon.

A verseny külön érdekessége, hogy hosszú évek után – a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség a Magyar Suzuki Zrt. személyében olyan támogatóra talált, aki képes biztosítani az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) szigorú előírásainak mindenben megfelelő kísérő-gépkocsikat.

Szerző: Kassai János

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo