fbpx

Pelikán János nyerte a Félsziget Kupát (eredmények, fotók)

A szezon első hazai országúti kerékpáros megmérettetéséről, a Félsziget Kupáról a győztes, az Utensilnord színeiben induló Pelikán János számol be.

Pelikán János

Pelikán János

A tihanyi félszigeten kijelölt szokásos körben zajló 84,6 kilométeres nyílt országúti versenyen a kerekesek megúszták az előzetesen jósolt borús időt, tulajdonképpen kellemes márciusi idő fogadta a mezőnyt a 11 órai rajtnál. Tavalyhoz hasonlóan ismét szökevénysiker született, Pelikán János így foglalta össze az eseményeket:

A lassú rajtot követően azonnal megindultak az akciók. Próbáltuk kontrollálni a mezőnyt, ami egész szépen sikerült is. Több olyan elmenés is kialakult, ami jó lett volna nekünk, de felhúzták rájuk a sort. Emellett az emelkedők nem elég hosszúak ezen a pályán ahhoz, hogy igazán nagy különbséget ki lehessen rajtuk alakítani.

tihany_kupa_2

A harmadik körben Pályi Csaba ment el egyedül a mezőnytől. A negyedik körben lendületből érkeztem a cél előtti kisebb emelkedőre, ebből tovább is mentem. Felértem Csabira, majd innen gyakorlatilag egyedül mentem a célig, mert Csabi nem tudott vezetni, illetve az utolsó körben leszakadt rólam a meredeken. Miután elmentem, a csapat végig fogta a mezőnyt, ezért nagy köszönet! Gönczy Gergőnek is, aki a második körben elesett és kulcscsontját törte, ezúton jobbulást kívánok!

Végeredmény:

1 566 Pelikán János Utensilnord 2:01:35
2 568 Sipos Zoltán Utensilnord 2:02:41
3 547 Molnár István Mugenrace Team Prolog 2:02:43

Teljes eredménylisták: felsziget15

Nutrixxion fotógaléria: http://foto.nutrixxion.hu/2015/Orszaguti/0322-FelszigetKupa/index.html

tihany_kupa_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo