fbpx

Pelikán János és Kanti Dorottya győzelmével kezdődött a hazai cyclocross-szezon

Az Eddekor Ózd Kupával kezdődött el a hazai cyclocross szezon az ózdi Városi Stadionban, ami egyben a Magyar Cyclocross Kupa első állomása is volt.

supercross16_ozd_pelikan

Fotó: Káldi Tamás

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület szervezésében zajló versenyen sikerült tovább javítani a korábbi pályán és gördülékenyen zajlott az esemény, az egyetlen hiányosságot a korábbi években rendre rajthoz álló legjobb magyar cx-versenyzők távolléte jelentette. Pedig az utánpótlás-, női- és idősebb korosztályok számára kiírt, ködös, hűvösebb időben zajló futamok után az egyórás rajtnál már napsütés fogadta az indulókat.

Pelikán Jánost (Utensilnord) nem zavarta, hogy foghíjas a mezőny, már az első körben az élre verekedte magát és a 9 körös, egyórás futam során senki nem veszélyeztette győzelmét. Mögötte Cser Gábor (Pavé Bike&Cafe) mutatott jó formát, az abszolút második helyről később technikai problémák miatt kicsit visszacsúszott, de az elit kategória ezüstérmét még így is megszerezte.

A nők között a 18 éves Kanti Dorottya (De Sprinters Malderen) nyert Dr. Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5) előtt.

Teljes eredménylista: supercross16_ozd1

A cyclocross-sorozat következő állomására három hét múlva, Veszprémben kerül majd sor!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo