fbpx

Pechsorozat a Team Ineos-nál: Geraint Thomas is bukott és feladta a Svájci kört

Geraint Thomas a Svájci Körön került bukásba és feladni kényszerült a versenyt, az eset után a Tour de France győztes versenyzőt kórházba szállították.

A Tour de France tavalyi győztese a Svájci Körverseny 4. szakaszán került a földre mikor már csak 30 km volt a célig,  egy útszűkületnél kivédhetetlen módon esett át az előtte bukó versenyzőn. A szakadt mez és a vérző sebek ellenére úgy tűnt, hogy nincs komoly sérülése Geraint Thomasnak, a kezeit és a lábait is tudta mozgatni, de a versenyorvos tanácsára törésgyanú miatt feladta a versenyt. Ezután kórházba vitték és megvizsgálták és az ottani orvosok megerősítették, hogy valóban nem történt komoly sérülés. Tudja folytatni a felkészülést a Tour de France-ra.

Nagy érvágás lett volna a Team Ineos-nak, ha Geraint Thomast is kénytelenek lettek volna nélkülözni a Francia Körversenyen. Mint ismeretes egy héttel ezelőtt Chris Froome a Critérium du Dauphiné időfutamának pályabejárásán törte rommá magát és idén már nem versenyezhet, a másik csapatkapitány elvesztése valószínűleg a sárgatrikós álmok végét jelentette volna. A Giro d’Italián sem tudott a Team Ineos az összetett győzelemért versenyezni, mert a a verseny előtt az első számú emberük, Egan Bernal szenvedett kulcscsonttörést.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo