fbpx

Papírforma-győzelem a Giro d’Italia első napján

Nehéz időfutammal kezdődött ma a 102. Giro d’Italia. Bologna városából 8 kilométert kellett megtenni, aminek a végén San Luca meredek emelkedőjére kellett feltekerni.

A rövid táv miatt nagy időkülönbségek nyilván nem alakulhattak ki az esélyesek között, de az idén minden versenyén brillírozó szlovén Primoz Roglic ehhez képest mégis nagy előnnyel, 19 másodperccel tudott nyerni Simon Yates (Mitchelton-Scott) és Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) előtt.

Az időfutam estéjére esőt is jósoltak az időjárás előrejelzésben, ezért az esélyesek közül – Yates kivételével – mindenki korábbi rajtidőpontot választott így már hamar kirajzolódtak az erőviszonyok. A végén a nagyon meredek emelkedőn tulajdonképpen a hegyi menők villogtak, de Roglic elmondása szerint végig maximumon ment, talán ezzel sikerült győznie – ha csak a meredeket nézzük, Yates hasonlóan jót ment.

Roglic az első szlovén versenyző, aki magára húzhatta a rózsaszínű trikót, úgy tűnik, biztosra ment, ő csúcsformában érkezett az első napra és ezt a trikót már senki nem veheti el tőle. Nyilván nagyon nehéz dolga lesz a Jumbo-Visma csapatának, ha három héten keresztül védeni kívánják. a favoritok közül talán Tom Dumoulin-tól várt mindenki jobb eredményt, de egy ilyen rövid megmérettetésből, ráadásul egy grand tour első napján nem lehet messzemenő következtetést levonni.

Giro d’Italia 1. szakasz eredménye:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 0:12:54
2 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:19
3 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:00:23
4 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team 0:00:28
5 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb
6 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:00:33
7 Tao Geoghegan Hart (GBr) Team Ineos 0:00:35
8 Laurens De Plus (Bel) Team Jumbo-Visma
9 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo 0:00:39
10 Damiano Caruso (Ita) Bahrain-Merida 0:00:40

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo