fbpx

Pályakerékpár EB eredmények: Lovassy siker az Omnium pontversenyben

A Pályakerékpár Európa-bajnokság második és harmadik napján is szurkolhattunk magyar versenyzőknek, sőt Lovassy Krisztián révén még komoly izgalmakat is átélhettünk az Omnium versenyszámban, amikor a pontverseny végén megszökött a sokszoros magyar bajnok és megnyerte az utolsó hajrát.

A Plovdivban rendezett Pályakerékpár Európa-bajnokság (2020.11.11.-15.) második és harmadik napján is több futamban álltak rajthoz magyar versenyzők, csütörtökön Lovassy Patrik Rómeónak és Csengői Bálintnak szurkolhattunk sprintben, míg Lovassy Krisztián Scratchben, Borissza Johanna pedig a selejtező versenyben versenyzett. A sprintereink közül Lovassy Patrik Rómeó a nyolcad döntőig jutott és végül a 12. helyet szerezte meg, Csengői Bálint pedig a 18. helyen végzett. A selejtező verseny Borissza Johanna számára nem sikerült jól, ebben a számban a 14. lett. Lovassy Krisztián aktívan versenyzett Scratchben, de nem sikerült neki a szökés és a 11. helyen fejezte be a versenyt.

Pénteken Omniumban szerepeltek hazánk versenyzői Borissza Johanna és Lovassy Krisztián révén. Borissza Johanna ezen a napon a 13. helyig jutott, míg Lovassy Krisztián az Omnium döntőjében, a pontversenyben szerepelt kiválóan, már a verseny első felében is nyert részhajrát és gyűjtött több pontot és a verseny végén az utolsó két részhajrát is megnyerte, mellyel az összetettben a 10. helyre jött előre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo