fbpx

Pálya Eb: Új országos csúcs 4000 méteren Lovassy Krisztiántól

Ma délelőtt került sor a grencheni Pályakerékpáros Európa-bajnokságon a 4000 méteres egyéni üldözéses versenyszám előfutamaira, ahol Lovassy Krisztiánért izgulhattunk.

Lovassy Krisztián

Lovassy Krisztián

Krisztián már az Európa-bajnokság előtt elmondta, hogy az országúti versenyszezon után nem jutott idő pályakerékpáros edzésekre, pár nap görgőzésből és a kinti edzésből Svájcban nem lehet csodát tenni, de az országos csúcs megdöntését mindenképpen célba vette, ehhez Víg Aurél 4:36,8 perces, 1997-ben, Bécsben futott idejénél kellett jobbat hajtani.

Előzetesen úgy számoltam, 32-33-ra lehetek képes, de most azt mondom, lehetett volna akár 30 körül is, ha délután van a verseny. Sajnos nem tudtam kipihenni magam. Későn volt tegnap a pontverseny, nehezen ment vissza a pulzusom, egykor még 75 volt a nyugalmi, 7-kor reggeli, 5 órát sikerült aludni.

Krisztián végül 4:35 alá került, ami magyar bringásnak eddig még soha nem sikerült pályán, az új országos csúcs 4:34,483 perc. A délutáni döntőkbe nem sikerült bekerülni, a legjobb időt a svájci Stefan Kueng jegyezte 4:15,678 perccel, a döntőben tovább tudott javítani a német Domenic Weintsteint verve, 4:14,992-es idővel.

A luxemburgi Team Differdange Losch kerekese az “országúti mezőnyszámban”, az említett pontversenyen okosan bringázott, benne volt több akcióban, 6 pontot szerzett, kétszer egy helyen múlott a pontszerzés, végül a 11. lett a győztes lengyel Wojciech Pszczolarski mögött. Ma délután az eliminatorban (utolsó kiállós) indult még Lovassy, ahol 11. lett a 18 főből.

A pályakerékpáros Európa-bajnokság teljes eredménylistái élőben továbbra is a Tissot oldalán érhetők el, Szalontay Sándorért holnap a keirinben izgulhatunk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo