fbpx

Pálya Eb 2. nap: top10 eredmény az olimpiai számban

A tegnapi scratch-ben szerzett ezüstérem után ma olimpiai számokban szurkolhattunk a magyar versenyzőknek a Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon, Szalontay Sándor sprintben, Lovassy Krisztián az omniumban volt érdekelt.

Lovassy Krisztián, Szalontay Sándor, pályakerékpár, Eb

Szalontay délelőtt 18. helyen kvalifikált, 10.068 másodperces idővel, a leggyorsabb a francia Sebastien Vigier volt, 9.630  mp-vel. Sanyi sajnos nem jutott tovább az első párharcon, amit a korábbi edzéstársai, a litván válogatott egyik versenyzőjével, Svajunas Jonauskas-szal kellett megvívni. A sprintfutamokban egyébként a francia fiú úthengerként tarolt le mindenkit, ha kőkemény áttételét sikerült beforgatnia, az ellenfelek maximum a hátát nézték a célvonal előtt.

Az omniumban Lovassy az első számot mérsékelt eredménnyel kezdte, 18. lett a scratch-en, aztán a minden körben minihajrával (1 pontért) véget érő tempóversenyen már 10. volt. Az utolsó kiállós versenyszámban nagyon ügyesen helyezkedve és a végsőkig küzdve már 7. volt, majd este a pontversenyen tegnaphoz hasonlóan ismét összejött egy körelőny. A végén azonban már nem maradt szufla hajrápontokat szerezni, így 9. lett. Összetettben ez a 10. helyet jelentette számára.

Eredmények: 

eb_omnium

eb_sprintq

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo