fbpx

Országúti verseny Orfűn – 2019. május 12.

Május 12-én első alkalommal rendezik meg az I. Orfűi Kritérium Országúti véghajrás mezőnyversenyt, ahol a Mecsek szívében szép panoráma mellett izgalmas pályán versenyezhetnek az amatőr országúti bringások.

A Félsziget Kupán Tihanyban, és a Kínok Kínján a hegyi menőké volt a főszerep. Az Orfűi Kritériumon mások is ”szóhoz juthatnak”!

Orfűn a Pécsi-tó körüli versenyek legendásak az országúti versenyzők körében, a múltban sokszor rendeztek ezen a környéken kerékpárversenyt, a tó körüli 6,2 km-es körpálya kiváló adottságokkal rendelkezik ilyen események rendezése. Az elmúlt években sajnos elmaradt a verseny, de 2019-ben új rajt-cél területtel és szervező ismét megrendezik a nagy hagyományokkal bíró helyszínen a versenyt.

Az Orfűi Kritérium része az AKESZ sorozatnak (6. futam) is, tehát azoknak az amatőröknek, akik szeretnének jó helyezést elérni a sorozatban, érdemes elindulni a versenyen.

A kritérium elnevezés sokakat megtéveszt, ezen a versenyen nem lesznek részhajrák, nem kell pontokat gyűjteni, csupán az utolsó körben, azaz a véghajrán elért helyezés számít.

Korosztálytól függően különböző körszámokat kell teljesíteni az indulóknak, a verseny 9 órakor a legkisebb futamával kezdődik, ők mindösszesen 3 kört fognak a tó körül tekerni, míg délután az elitek a 20 kör alatt 123,4 km-t fognak megtenni. Részletesen a távokról a cikk alján található linken találhattok bővebb információkat.

Az előnevezés hamarosan zárul, május 5-ig van lehetőség kedvezményesen benevezni az I. Orfűi Kritérium
Országúti véghajrás mezőnyversenyre. Nevezni itt tudsz.

Érdemes a családot is elhozni, mert a szurkoláson kívül Orfűn és környéken rengeteg látnivaló, élmény várja őket!
pl.: Orfűi Malmok, Medvehagyma Ház, Balázs-hegyi kilátó
4 km-re Abaliget, Abaligeti Barlang
9 km-re Magyarhertelend, Termálfürdő, Magyarhertelendi Kilátó ”

További információkért és a versenykiírásért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo