fbpx

Országúti vb, Mendrisio: vasárnap három magyarért szurkolhatunk

A magyar országúti kerékpáros válogatott kapitánya, Stubán Ferenc jó szereplést vár a sportág csúcseseményén, a vasárnapi elit országúti világbajnoki futamon a három magyar indulótól.

„Óriási teljesítménynek tartom, hogy ebben az évben is sikerült három versenyzőt kvalifikálnunk a világbajnokságra, az pedig külön öröm számomra, hogy a mendrisiói világbajnokság elit versenyein éppen az időfutamon induló Cador Rida és Madaras Zoltán, illetve a vasárnapi mezőnyversenyben érdekelt Kusztor Péter, Cziráki István és Madaras Zoltán képviseli a magyar színeket, az elmúlt években ugyanis ők tettek a legtöbbet a magyar országúti kerékpársport felemelkedéséért” – vélekedett Stubán Ferenc szakágvezető. „Nagyon nehéz dolgunk van, hiszen a Bodrogi Lászlót követő űrt kell betöltenünk a magyar kerékpársportban, de az elmúlt két évben sikerült bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk az előrelépésre. Az igazi elismerése a munkánknak, hogy olyan kerékpárosokkal szerepelhetünk egy mezőnyben, mint a csütörtöki győztes Cancellara, vagy a komplett olasz és spanyol válogatott. Mellettük persze, igen nehéz lenne kiemelkedő eredményt elérni, de azt ígérhetem, hogy versenyzőink vasárnap mindent megtesznek majd azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek. Sikerként könyvelném el, ha hármuk közül ketten is lekörözés nélkül teljesíteni tudnák a világbajnoki távot.”

A vb mezőnyversenyének Betonexpresszes résztvevői: Cziráki István, Lovassy Krisztián és Ivanics Gergely

A vb mezőnyversenyének Betonexpresszes résztvevői: Cziráki István, Lovassy Krisztián és Ivanics Gergely

A mendrisiói világbajnokság U23-as mezőnyversenyében 2009. szeptember 26-án, szombaton a Betonexpressz 2000-Limonta versenyzője, Lovassy Krisztián mellett Vígh Zoltán és Simon Balázs képviseli majd a magyar színeket, míg a vasárnapi elit mezőnyversenyen a már említett Kusztor Péter (Atlas Romers), Cziráki István (Betonexpressz 2000-Limonta), Ivanics Gergely (Betonexpressz 2000-Limonta) trió indul a magyar nemzeti mezben.

Időfutam eredmények:

A világbajnokság első versenynapján, szerdán az U23-as időfutamra került sor, ahol hazánkat Fejes Gábor képviselte. A 33,2 kilométeres távot leggyorsabban az ausztrál Jack Bobridge teljesítette, aki 40’44,79”-es idejével 48,887 km/h-s átlagot hajtott. Fejes 44’04,63”-as idejével a 48. helyen végzett a 65 fős mezőnyben. Csütörtökön a férfi elit időfutam versenyre került sor, amelynek végén Fabian Cancellara nyakába akasztották az aranyérmet. A svájci nagyságrendekkel volt jobb a mezőnynél, 1 perc 27 másodperces előnnyel, mindvégig vezetve nyert. A 49,8 kilométeres távot 57’55,74”-es idővel és 51,58-as átlaggal teljesítette. A 66 fős mezőnyben Cador Rida (Atlas Romers) 7’34” hátránnyal az 55., míg Madaras Zoltán (Betonexpressz 2000-Limonta) 9’05” hátránnyal a 62. helyet szerezte meg.

Eredmények a világbajnokságról: http://www.uci.ch/templates/UCI/UCI2/layout.asp?MenuId=MTU3OTA&LangId=1

Forrás: www.teamblm.net, www.uci.ch

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo