fbpx

Öltözz fel az őszi tekeréshez!

Idén hamar beköszöntött az ősz, ami nem jelenti a kerékpáros szezon végét, csak az egyszál mezben tekerését, hiszen nincs rossz idő, ha a ruhád megfelelő. Az őszi bringás öltözethez kértünk néhány tippet hazánk első kerékpáros ruházati boltjából.

Rendszeres olvasóinknak nem kell bemutatni a Berguson kerékpárboltot, ám a Berguson ruházati üzlete nem mindenkinek ismert. Beugrottunk hozzájuk megnézni mit kínálnak őszre, amikor már hűvösebb időre, sárra és esőre számítani kell.

Bikemag: Mikor nyílt a bolt és mi volt az üzlet koncepciója?

Putz Gábor: 2008. március végén a Berguson kerékpárüzlet új helyiséggel bővült, ahol kizárólag kerékpáros ruházat és túrafelszerelés forgalmazásával kezdtünk el foglalkozni. A boltot Török Endre kollegámmal alakítottuk ki és rendeztük be, és válogattuk ki a megfelelő termékpalettát. Tavaly csatlakozott hozzánk Bányai Anikó, aki régebben amatőr bajnok volt országúton. Az elképzelés az volt, hogy városi kerékpárosok, kerékpáros túrázók és hobbi montisok számára ruházatot –tetőtől-talpig- és kiegészítőket, mint pl. hátizsákok, csomagtartó táskák és fejvédők kínáljunk.

Bikemag: Gondolom minden kezdet nehéz, az itthoni kínálat nem a biciklis ruházat paradicsoma…

PG: Igen kellett egy pár hónap, amíg kialakult a rutin, illetve a kapcsolatokat kellett kiépíteni, hogy mit honnan és kitől tudunk rendelni. Az elején kizárólag magyar forgalmazóktól vásároltunk, de később behoztunk a boltba olyan márkákat, amelyeket nem vagy csak nehezen lehetett megvásárolni Magyarországon.

Bikemag: Milyen márkára gondolsz?

PG: Vaude és Endura: A Vaude nem ismeretlen az outdoor piacon, nagyon jó minőségű túraruházatai vannak és kiváló felszereléseik, az Endura pedig egy angol, pontosabban skót cég, aki kizárólag kerékpáros ruházatot készít.

Bikemag: Honnan van a kapcsolat hozzájuk?

PG: A Vaude t ismertem már, mert egy túra ruházati boltban dolgoztam és tudtam, hogy van egy külön kerékpáros szegmense is. A nyitás után egyből megkerestük a magyar ügynökséget és elkezdtük rendelni a kerékpáros holmikat. Kis tételű rendelésekkel kezdtük, alap ruházati dolgokkal, egy-két hátizsák, kerékpáros túrazsák. A rendelés könnyen ment mivel közvetlenül látjuk az interneten a Vaude raktárkészletét, és egy bizonyos értékhatár elérése után négy-öt nap alatt megjönnek a termékek.

Bikemag: Ahogy látom már nagyon sok Vaude cuccotok van.

PG: Igen már lassan Vaude koncept üzlet is lehetnénk 🙂 Tény hogy az első három legjelentősebb partnereink közt van. Meglátogattuk azt az üzemet is Németországban ahol a vízálló túratáskákat készítik, és ott történik a logisztika. (Mi is jártunk itt: https://bikemag.hu/magazin/factory/a-vaude-gyarban-jartunk ) Idén sok kerékpáros túratáskát adtunk el a Vaude-től, a nagy kedvencek a Karakorum és az Aqua back táskák voltak, amelyek praktikusak és jól használhatók, könnyen le- és felszerelhetők a csomagtartóra. Az Aqua back teljesen vízálló anyagból készül még mindig „Handmade in Germany”. Ilyen táskákkal szereltük fel két erdélyi ismerősünket, akik másfél évre indultak Európai kerékpáros körútra, amely során 31000 km-t terveznek megtenni.

Bikemag: Endura?

PG:, 2009 tavasszal jó áron kerestünk megbízható vízálló dzsekit, így találunk rá az Endura-ra. Tavaly kezdtük forgalmazni először kizárólag a Gridlock dzsekijüket, amelyről később még beszélek.
A Brno-i kerékpár show-n találkoztam először az Endura képviselőjével Marcelaval aki a közép európai régió termékmenedzsere. Az idei szezonkezdő kerékpár kiállításra meg is hívtuk. Ő volt a standunk díszvendége és persze az Endura ruházati termékei.

Bikemag: Mi volt az idei szezon Endura slágere?

PG: Az all mountain nadrágjai a Hummvee és a Singletrack. Meglepően jól fogytak és sok pozitív visszajelzést kaptunk, remélem jövőre is hasonló eladásokat produkálunk majd.

Bikemag: Hamarosan itt az ősz és a tél. Milyen öltözködési tanácsokat adnátok a bringásoknak, és melyik terméket ajánljátok?

PG: Kora őszi időben reggel és este hűvösebb van ilyenkor kar és láb illetve térdmelegítővel érdemes védeni az ízületeket. Az Endura FS260 Pro melegítőit ajánljuk. Ezek a melegítők thermo béléssel rendelkeznek, és fényvisszaverő elemekkel vannak ellátva a jobb láthatóság érdekében.
20 fok alatt már érdemes aláöltözőt felvenni vagy hosszú ujjú mezt, amelyik szintén thermo bélelt.
Az Endura Transmission hosszú ujjú aláöltözet nagyon jól kivezeti az izzadságot és könnyen gyorsan megszárad ami télen nagyon fontos. A Vaude thermo aláöltözői is kitűnő hőtartással rendelkeznek és kapható belőlük nadrág és felső is.

Endura Transmission aláöltözet

Endura Transmission aláöltözet

Hosszú ujjú kerékpáros mezekből a Vaude Cima tricot, és az Endura-tól az MT 500-as mezt, a széldzsekik közül pedig a Vaude Air dzsekit és az Endura Windchill dzsekijét ajánljuk.

Endura Windchill jacket

Endura Windchill jacket

Könnyen összecsomagolható esőkabátok az Endura Laser II és a Helium, illetve a Vaude Drop II dzsekik.

Vaude Air és Drop jacket

Vaude Air és Drop jacket

Endura Helium jacket

Endura Helium jacket

15 foktól lefelé a felsőruházatot lehet kombinálni egy aláöltözőre felvett thermo béléses téli dzsekivel. Ezek a dzsekik masszív hidegnek is ellenállnak és szélálló anyagból készülnek.
Például a Vaude Crims softshell dzseki, vagy a Vaude Kuro dzseki.

Vaude Matera, Crims és Kuro jacket

Vaude Matera, Crims és Kuro jacket

Ezek sajnos nem az olcsó kategóriába tartozó ruházati termékek, aki kedvezőbb áron szeretne téli felsőt, annak ajánljuk az Endura Gridlock dzsekijét, amely alá megfelelően öltözve a kemény hideget is ki lehet bírni, sőt még vízálló is.

Endura Gridlock jacket

Endura Gridlock jacket

Téli nadrágoknál a sportosabb változatot képviseli majd idén nálunk az Elastic thermo plus elnevezésű nadrágja, amely egy kantáros betétes hosszú nadrág a térd résznél szélálló anyaggal megerősítve. Hasonló az Endura-tól a Thermolite biblongs téli nadrág, illetve a Vaude-tól a Sodo bib pants.

Endura Thermolite biblongs

Endura Thermolite biblongs

Vaude Sodo bib pants

Vaude Sodo bib pants

A városi lezserebb fazont a Vaude Trenton pants képviseli, amely sztreccses thermo anyagból készült, de mégsem az a “tapadós” fazon. All mountain hosszú nadrág az Endura Singletrack nadrágja.
5 fok alatt érdemes szélálló betéttel ellátott nadrágot hordani, megfogja a hideg szelet és megfelelő hőtartást biztosít.

Vaude Trenton pants

Vaude Trenton pants

Téli SPD-s cipők is lesznek majd nálunk két modell a Northwave –től a magasszárú Celsius és az Expedition GTX, és igéretet kaptunk két fajta téli cipőre a Paul Lange Hungary-tól a Shimano MT-91, és a MW-80 re is.

Endura Luminate kamásli

Endura Luminate kamásli

Kiegészítők is nagy választékban kaphatók nálunk, kamáslik, kesztyűk, sapkák a fejvédő alá és különböző melegítők, csősapkák és kerékpáros maszkok is.

Vaude Chronos kamásli

Vaude Chronos kamásli

Téli ruházati termékeket a Vaude-n és az Endura-n kívül lmég a Specialized-tól és a Merida-tól is forgalmazunk majd. A Merida-nak lesz team színekben és a race színösszeállításban is téli ruházata, melyek minőségéről mindent elmond, hogy a Specializednek is gyártó olasz cég gyárában készülnek.

Bikemag: Az itt felsorolt termékek az üzletben mikortól vásárolhatók meg?

PG: Szeptember első és második hetében érkeznek meg a téli előrendelt ruházati és kiegészítő termékek. Az itt felsorolt termékekből teljes méretválaszték elérhető lesz majd. Ha mégis hiányzik valamilyen szín vagy méret, akkor azt, amennyiben van raktáron, akkor nagyon szívesen megrendeljük a gyártótól. További információért a honlapunkon és az elérhetőségeinken lehet érdeklődni.

Berguson Kerékpáros Túrafelszerelés és Ruházat
1035 Budapest Vihar u 10
Telefon 06 1 242 5730
Email: ruha@berguson.hu
Web: www.berguson.hu

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo