fbpx

OB után OB, magyar után osztrák

Pár napja érkeztünk haza a nagy izgalmakat hozó Downhill Országos Bajnokságról, Eplényből, ám a naptárunk nem kegyelmez, és máris Ausztriában vagyunk a helyiek bajnokságán, Schladmingban.

Schladming, rajt, ballag le a csapat

Csütörtökön még felhős, ám annál frissebb időben érkeztünk meg, jól is esett az a 17 fok a 37 után. Ezt persze egy nap eső követte, amitől a reggel-délelőtt folyamán színtelen bicikliseket lehetett látni, pontosabban csak barnát. Majd délután hirtelen elállt és az összes felhő elillant. Olyannyira, hogy a Dachstein is tisztán látszott, fel is mentünk egy gyalogos pályajárásra a srácokkal.

A pálya inkább egyszerűsödött a korábbi versenyek óta, a kemény gyökeres részekből csak a “lightosabbak” maradtak, közel sem olyan gödrös (még), illetve a nyílt részek is barátibbra lettek tűzve. Nyilván most nem világkupa van itt, hanem Országos Bajnokság, azonban nem szomorkodunk, kiváló ez a pálya, és csak egyre fárasztóbb lesz a hétvége folyamán.

Szerencsére sok minden közrejátszik abban, hogy végre egész számos magyar indulót láthatunk a rajtlistán. A “szokásosakan” kívül többek közt itt van a múltheti eplényi Országos Bajnokság két jómadara is, az ezüstérmet szerző Keresztes Péter és a Junior Magyar Bajnok Palotai Gábor is.

Ez az utolsó válogató verseny is a világbajnokságra, így kiélezett küzdelem várható honfitársaink között is.

Holnap jelentkezünk a fejleményekkel.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo