fbpx

Nys nyerte a vb-nél is színvonalasabb bajnokságot

Sven Nys újabb fénykorának lehetünk tanúi az utóbbi hetek cyclocross futamain, ma a világbajnokság után talán az év legfontosabb, de az egész mezőnyt tekintve minden bizonnyal a legszínvonalasabb versenyét sikerült megnyernie: a belga bajnokságot!

Formáját tekintve is a 35 éves belga számított a legfőbb esélyesnek, de a múltja is győzelemre predesztinálta: ma a nyolcadik bajnoki címét szerezte. Ráadásul az időjárás is kedvezett számára, a sár – ami technikásabbá teszi a versenyt – jó barátja Nysnek.

Nys borzasztó rosszul rajtolt, az első körben az első tízben sem volt, miközben Niels Albert támadott az élen. A második körre fordulva azonban a Landbouwkrediet sztárja felért, és innentől Albert csak szenvedett a kerekén. Két körön át próbálta tartani a lépést, de Nys tempója túl erősnek bizonyult, a verseny második felét már senkitől sem zavartatva tette meg az élen.

Ezzel most Nys számít a világbajnokság legnagyobb esélyesének, de napjaink legsikeresebb cyclocross-versenyzőjének valahogy a vb-ken nincs szerencséje, számtalan címe mellett eddig „csak” egy világbajnoki aranyat sikerült szereznie…

Eredmény:

1. Sven Nys (Landbouwkrediet) 1:02:20

2. Niels Albert (BKCP-Powerplus) 0:00:52

3. Rob Peeters (Telenet-Fidea) 0:01:17

4. Sven Vanthourenhout (Landbouwkrediet) 0:01:31

5. Tom Meeusen (Telenet Fidea Cycling Team) 0:01:37

6. Dieter Vanthourenhout (BKCP-Powerplus) 0:02:13

7. Jan Denuwelaere (Style & Concept Cycling Team) 0:02:41

8. Kenneth Van Compernolle (Style & Concept Cycling Team) 0:03:05

9. Bart Aernouts (Rabo – Giant Offroad Team) 0:04:02

10. Kevin Pauwels (Sunweb Revor) 0:04:15

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo