fbpx

Nys elképesztő: megvan az 50. világkupa-siker! (videó)

A cyclocross aktív legendája, a 39 éves Sven Nys már szombaton, Hasselt városában is győzni tudott, tegnap pedig a világkupa sorozatban is, nem is akárhogyan…

nys

Generációváltás ide vagy oda, mégsem lehet leírni a belga cyclocross királyt, hiába nem tudott világkupa-futamot nyerni az elmúlt két szezonban, és szombati hasselti sikere is egy éves nyeretlenségi  sorozatnak vetett véget a komoly versenyeket tekintve.

Tegnap azonban Belgiumban, a klasszikus – rengeteg homokággyal tarkított – koksijdei világkupa-versenyen egy az egyben meccselt a trónkövetelővel, a világkupa sorozatot vezető 21 éves Wout Van Aert-tel. A fiatal belgával elszakadtak a többiektől, Van Aertnak volt egy defektje, amiből vissza tudott zárkózni, a végén azonban Nysben maradt több erő:

Ezzel a győzelemmel Nysnek összejött a félszázadik világkupa-siker, az elsőt még az 1998-99-es szezonban aratta Eeklo városában, a legjobb szezonja a 2005-2006-os volt, amikor 8 (!!!) versenyt nyert meg. Világbajnok lett 2005-ben és 2013-ban és a Superprestige sorozatban is ő számlálja a legtöbb győzelmet, 64-et.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo