fbpx

Northwave 2017: Megtelt újdonságokkal a cipősszekrény!

A 20 éves olasz Northwave-nél nem minden évben újul meg markánsan a cipő-választék, de 2017 olyan év lesz, amikor igen…

northwave_2017_001

Az országúti csúcscipő teljesen új zsinóros rögzítési rendszert kap, ami XFrame névre hallgat. Mivel a zsinór a cipő oldalán húzza össze a felsőrészt, ezért nincsenek olyan részek, ahol a keresztbe húzódó damil esetleg nyomná a lábfejet. Kényelmesebb is lesz tehát így a cipő, és a rögzítéshez elég egyetlen SLW2 tekerőgomb is, amivel gyorsabbá is válik a meghúzád és a kioldás.

a csúcson az Extreme RR

a csúcson az Extreme RR

A csúcsmodell Extreme RR ráadásul pontosabban beállítható minden korábbi cipőnél, mert a felső rész erősebb, abszolút nyúlásmentes szövetből készül, ami ugyanakkor puha, kényelmes és ugyanolyan erővel tartja a lábat szinte teljes hosszában. A cipő természetesen a legmerevebb karbontalppal érkezik, tömege mindössze 220 gramm.

Northwave Flash

Northwave Flash

Bár az XFrame rögzítés vadonatúj, de máris van „kistestvére” a középkategóriában. A Flash és Flash Carbon (vadonatúj, divatos designnal pompázó modellek) cipőkig leszivárgott a hasonló technológia, tulajdonképpen annyi a különbség, hogy nem keresztezik egymást a zsinórok.

SLW2 tekerő

SLW2 tekerő

Az elv azonban hasonló és aerodinamika szempontjából is jobb bármilyen más csatos vagy tépőzáras megoldásnál. Ezek már ár szempontjából is vonzóak lehetnek a hazai vásárlóknak, bár néhány grammal nehezebb kivitelben, de olyan cipőt kapnak a pénzükért, ami kívülről abszolút a jelenleg divatos csúcsmodellekre hajaz.

Northwave Phantom Carbon

Northwave Phantom Carbon

Még lejjebb haladva az országúti palettán továbbra is magas minőségi szintet képviselő cipőkkel találkozunk, ilyen az SLW2 + tépőzáras, vagy csatos-tépőzáras rögzítéssel elérhető Phantom Carbon vagy Phantom SRS. A vakító vörös színben már-már retro benyomást kelt a cipő, a cipőfűző már úgyis agyonkoptatott „újítás” 2017-ben, a tépőzárnak viszont szintén volt hosszú hőskora, nem véletlenül.

Northwave Outcross

Northwave Outcross

A Northwave és a Michelin együttműködése már nem csak a teljesítmény orientált kategóriákban érhető tetten, ugyanis a francia gumigyártó készíti a talpát az új Outcross – túra kategória modelljeinek is, mint az Outcross, Outcross Plus és Outcross Knit. Ezeknél a cipőknél nem kisebb kihívásnak kell megfelelni, minthogy a jó erőátvitel megtartása mellett járáshoz is kényelmes maradjon, ráadásul jól is tapadjon a cipő talpa.

Northwave Outcross Knit

Northwave Outcross Knit

Az Outcross széria felső része hasonlít a legjobb hagyományos túracipőkhöz és keményebb terepfutó cipőkhöz. A kényelmes 3D mesh réteget egy vékony, de nagyon ellenálló „filmréteg” fedi, plusz a kritikus pontokon megerősítéseket találunk. Az Outcross Plus-t egy SLW2 tárcsa is „díszíti”, az Outcross tépőzáras, míg az Outcross Knit a Northwave első kizárólag fűzős cipője. Szerencsére ezek a modellek árukat tekintve is egy hagyományos túracipőre hasonlítanak majd. (27.990,- Ft-tól 39.990,- Ft-ig)

A mountain bike sport cipők középkategóriájában több szép színkombinációval találkozhatunk, a Scream Plus és a Screaam SRS biztosn kelendő cipők lesznek a magyar piacon is. A tépőzárakat SLW2 tekerőgomb vagy SRS csat egészíti ki. A Talp itt már merev, agresszív mintázattal (ha valaki maratonversenyzésre használná), de azért még a járás sem büntetés benne.

A Northwave mountain bike csúcskategóriája maradt is a régi, meg nem is. Az Extreme cross-country, azaz XC csúcsmodell változatlan felépítéssel, új neon színben marad a régi, viszont piacra dobják a maraton, azaz XCM változatát, a zöld-camoflage színben pompázó Extreme XCM-et.

A cross country versenycipő talpa már kezdett hasonlítani az országúti cipőkhöz, olyan kevés mintázat volt rajta. Cross-country versenyzés közben nincs is szükség járásra alkalmas talpra, két becsavart szöggel fel lehet rohanni a sáros emelkedőn ha úgy adódik. Hosszú maraton pályákon viszont már más a helyzet, így az XCM talpát ehhez a felhasználáshoz igazították.

Northwave Extreme XCM WMN

Northwave Extreme XCM WMN

Rainskin Jacket

Rainskin Jacket

S hogy a lúd legyen kövér, a fenti cipőnek elkészült rögtön a női változata is, speciálisan a női láb anatómiája szerint. A Northwave amúgy erősített a gyengébbik nem számára kínált lábbelik terén, egy teljes falat megtöltöttek a női cipők különböző kategóriákban.

A ruházati termékeket böngészve feltűnt sok új vidám szín és grafika, a technikai öltözetek között pedig egy kimondottan jó ár/érték arányú esőkabáttal találkoztunk. A Rainskin kabát nem csak tökéletesen véd az eső ellen, de lélegző és szabásának, valamint a H2O FLEX rugalmas membránjának köszönhetően aerodinamikus is, azaz majdnem úgy tapad a testhez, mint mondjuk egy sportos bringás dzseki.

S végül – bár nem újdonság, hanem nagyon is “régi bútordarab” – a Northwave-hez hasonlóan köszönjünk el mi is a pályafutását befejező José Hermidától, aki több mint egy évtizeden át öregbítette a márka hírnevét:

Bővebb információk Northwave termékekről: www.bikefun.hu

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo