fbpx

Nonprofit kerékpárkölcsönző nyílt a III. kerületben

Megnyílt Budapest első, széles közönség számára elérhető nonprofit kerékpárkölcsönzője. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy minél több III. kerületi lakos válassza kerékpárt, mint közlekedési eszközt a munkába járáshoz.

Kerékpárkölcsönző Óbudán

A géppark egy része a kölcsönző előtt

A III. kerület Laktanya utca 1./b szám alatt sajtótájékoztató keretein belül adták át 2010. április 22-én 10 órakor Budapest első, széles közönség számára elérhető nonprofit kerékpárkölcsönzőjét. A megnyitó két aktív városi kerékpáros, az ismert tévés személyiség, Till Attila és Görög Zita bevezetőjével vette kezdetét, majd tőlük a szót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának képviseletében Bús Balázs polgármester vette át. A polgármester elmondása szerint ettől a kezdeményezéstől azt várják, hogy csökkenni fog a túlzsúfolt utak terheltsége, ennek következtében javul a levegő minősége, így a kerületi lakosok tisztább és egészségesebb környezetben élhetnek.

Kerékpárkölcsönző Óbudán

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere méltatja a kezdeményezést

A kölcsönző ötlete a Berguson Kft-től származik, a tősgyökeres óbudai családi vállalkozás ehhez a projektjéhez kért és kapott támogatást Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatától. A cég részéről Nagy András kiemelte, hogy a kedvezményes kölcsönzési lehetőséggel nemcsak az autósok, de bármely kerületi lakos élhet, aki a Békásmegyeri HÉV-ről, vagy az 1-es villamosról, illetve a Szentlélek téri végállomásra beérkező buszokról leszállva nem egy újabb tömegközlekedési eszközt szeretne választani, hanem kerékpárra pattanna.

Kerékpárkölcsönző Óbudán

Kerékpárkölcsönző Óbudán

A kerékpárkölcsönző elhelyezkedése minden szempontból ideális, hiszen az autósok gépjárművüket a kölcsönző melletti P+R parkolóban hagyhatják, majd kerékpárra szállva folytathatják útjukat munkahelyükre vagy a Főváros bármelyik más kerületébe. A kölcsönző ennek érdekében reggel 7-től este 7-ig várja az érdeklődőket.

Kerékpárkölcsönző Óbudán

Kerékpárkölcsönző Óbudán

A kerékpárok bérleti díja 200 forint naponta, az ügyfelek pedig azokat hétköznapokon akár 3 napon keresztül is maguknál tarthatják. Így a kerékpárt ez idő alatt – otthonuk és munkahelyük között, illetve munkaidő után – szabadon használhatják. Ez a szolgáltatás alternatívát nyújt mindazok számára, akik eddig még nem próbálták ki a kerékpárt, mint közlekedési eszközt a városi forgalomban.

Bővebb információk: www.obudakerekpar.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo