fbpx

Nibali törött bordával lett második a Vueltán

Az utólagos röntgen-vizsgálat igazolta ami eddig is szóbeszéd tárgya volt, a Vuelta a Espana-n összetett második Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) törött bordával versenyzett az utolsó két szakaszon.

A 2010-ben nyerő olasz a 20. szakasz második lejtmenetében támadott és bukott. Látszólag sérülés nélkül ült vissza gyorsan a kerékpárra, azonban az utolsó kilométereken nem tudta felvenni a versenyt a piros trikós Chris Froome-mal és Sky-os segítőjével, Wout Poels-szal, sőt, a végül összetett harmadik Ilnur Zakarin-nal sem. A befutón elég rossz bőrben volt, láthatóan fájdalmai is voltak, de természetesen másnap végigtekerte a 117 kilométeres Madridi távot.

A Bahrain-Merida közleménye szerint az utólagos röntgen-vizsgálat során kiderült, hogy a Cápát repedt borda is hátráltatta a királyetapon: “A röntgen-vizsgálat igazolta, amitől tartottak, Nibali bal 7-es bordája törött. Vincenzo-ra pár napos pihenő vár, majd felülvizsgálják állapotát a folytatással kapcsolatban” – nyilatkozta Dr. Emilio Magni a Bahrain-Merida orvosi stábja részéről.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo