fbpx

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Az idei pálya edzőverseny-sorozat második állomására került sor 2010. május 8-án, szombaton a Millenárison. A versenyen a hazai pályasporttal foglalkozó egyesületek versenyzői mellett két osztrák klub is képviseltette magát, a tempó- és a pontverseny a 2008-as osztrák ifi pontbajnok győzelmét hozta.

Lawrence Grün (Niederösterreichische Radunion), a pálya edzőverseny-sorozat 2. fordulójának összetett győztese éppen körelőny megszerzésén ügyködik

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya és a Kerékpáros Magyarország Szövetség szervezésében ismét benépesült a Millenáris, ezúttal négy korcsoport 28 versenyzője küzdött három versenyszámban. A versenyen a BSMC-Filutás, a BVSC-Zugló, az FTC, a Giant Gyömrő, a KSI, a Merida HCT, a Postás SE mellett a szomszédos Ausztriából a Niederösterreichische Radunion és a NÖ RC Burkert Druck Pottendorf csapata is képviseltette magát.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

A pályasport veszélyes üzem – Solymosi Márton az iramverseny első harmadában bukott

A versenyprogram megegyezett az előző fordulóéval, azaz iramversennyel kezdődött a nap minden kategória számára, majd repülőrajtos időfutam következett (ezúttal 500 méteres távon), végül pontversenyben mérkőzhettek a versenyzők.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Így kell rakni a kereket: Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló), az U13-as összetett pillanatnyi éllovasa

Az elitek iramversenyében – ahol minden egyes körben az első két helyért járó pontokért hajráztak a versenyzők –, hamar kiderült, hogy az osztrákokat illik komolyan venni. A futamot Lawrence Grün, az osztrákok egykori ifi pontbajnoka nyerte, az első ötbe pedig mindkét honfitársa belefért. A futamot egy sajnálatos baleset árnyékolta be, az amúgy is sérült Solymosi Márton bukott a pontokért folyó küzdelem folyamán, de szerencsére komolyabb sérülést nem szenvedett, így a további számokban már újra rajthoz állhatott.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

500 méteres repülőrajtos időfutamhoz sorakozik fel a mezőny – két forduló után Peringer Balázs (KSI), vezeti az U15-ös összetett rangsort

Az 500 méteres repülőrajtos időfutam legjobb időeredményét Szalontay Sándor (KSI) érte el, aki 30,57”-et, azaz 58,9 km/h-s átlagsebességet „repült”, ezzel egy másodpercet adott a második helyezett Török Zoltánnak (FTC). Az U13-asoknál Borissza Johanna, míg az U15-ösöknél Peringer Balázs volt a leggyorsabb.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Szalontay Sándor (KSI) nyerte az 500 méteres repülőrajtos időfutamot

Az elitek pontversenyében izgalmas küzdelmet láthatott a közönség. Az FTC hármasfogata (Bernárd-Bozó-Török) komoly offenzívát indított a hajráelsőségekért, és szépen gyűjtögették a pontokat. Így sem sikerült azonban megszorítani Lawrence Grünt, aki a 30 körös vetélkedés végén a későbbi második helyezett Bernárd Bendegúzzal együtt körelőnyt szerzett és magabiztosan nyerte a futamot. Az igazoltak versengésének szüneteiben ismét lehetőséget kaptak az amatőrök, így bárki rajthoz állhatott, hogy egy 200 méteres, illetve egykörös időfutam keretein belül kipróbálhassa a pályát.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Az U13-U15 korcsoportosok pontversenyének mezőnye

A pálya edzőverseny-sorozat omnium jelleggel zajlik, azaz az egyes versenyszámokban elért helyezések alapján megszületik az adott versenynap ranglistája és győztese. Ezúttal az U13-as korcsoportban Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló) lett a nap győztese, míg az U15-ös kategóriában Peringer Balázs (KSI). A két futam eredményei alapján az összetett tabellát szintén ők vezetik. Az Elit-U23-as összevont kategóriában ezúttal taroltak az osztrákok, Lawrence Grün végzett az élen, csapattársa Christofer Imrik előtt. Legjobb magyarként Bernárd Bendegúz (FTC) szerepelt, aki a harmadik helyen zárt.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Török Zoltán (FTC) itt éppen sprintet nyer Grün és Szalontay előtt

Mivel az előző forduló tempó- és pontversenyének győztese, valamint az összesítés éllovasa a KSI-s Veres Ádám ezúttal nem állt rajthoz, ezért az Elit-U23-as összetett tabella élére a BVSC-Zugló versenyzője, Solymosi Márton lépett.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Mire jó nyáridőben a jégpálya aljzatbetonja? Például lehet melegíteni rajta…

A 2010-es pálya edzőverseny-sorozat 3. fordulójára 2010. május 15-én kerül sor a Millenáris Sporttelepen (XIV. Szabó József utca 3.), 11 órai kezdettel. Az előzetes hírek alapján ismét nemzetközi mezőnyre számíthat a közönség.

Nemzetközi pályaversenyt láthatott a közönség a Millenárison

Alternatív programajánlat szombat délelőttre – jó esetben még a nap is süt hozzá

A versenyről készült fotók galériája innen érhető el.

Letölthető dokumentumok:
– eredménylista: Elit / nők / U23
– eredménylista: U13 / U15
– eredménylista: amatőr futamok

További információk:
www.bvsccycling.hu

Szöveg: HBalage
Fotó: Börcsök Mihály, BVSC, Gajdov Géza, HBalage

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo