fbpx

Nem tudja abbahagyni!

A 46 éves kora ellenére a legendás olasz országúti kerékpáros, Davide Rebellin, folytatja pályafutását 2018-ban is. A következő szezonra a Natura4Ever-Sovac kontinentális szintű belga csapathoz írt alá.

A jövő nyáron már a 47. életévét betöltő Rebellin 2017-ben lépett vissza kontinentális szintre 4 év után elhagyva a CCC Sprandi Polkowice csapatát és igazolt a Kuwait-Cartucho.es gárdájához, mely csapat színeiben még ez év októberében is szakaszt nyert az Iráni körversenyen. 2018-ra az olasz kerékpáros újra pro-kontinentális szinten szeretett volna versenyezni, hallani is lehetett pletykákat, hogy az újonnan alakuló Vital Concept-hez igazol, de végül a belga Natura4Ever-Sovac-nál kötött ki. Geoffrey Coupé csapatvezető szerint Rebellin értékes része lesz a csapatuknak és bízik benne, hogy az olasz klasszis szakmai tapasztalatával hozzá tud járulni a Natura4Ever-Sovac sikereihez.

Rebellin a CCC előtt olyan profi csapatokban versenyzett, mint a Gerolsteiner, a Liquigas vagy a Francaise des Jeux, 2004-ben megnyerte mindhárom Ardenneki Klasszikust, ezenkívül még kétszer (2007-ben és 2009-ben) győzedelmeskedett a Fleche Wallonne-on, van Giro d’Italia szakaszgyőzelme, összetettben nyert Tirreno-Adriatico-t és Paris-Nizzát. 2008-ban Pekingben az olimpián pedig ezüst érmet szerzett, amit később elvettek tőle tiltott szerek használata miatt.

Érdekes kérdés, hogy egy ilyen pályafutás után miért nem tud leállni, mi motiválja, hogy évről évre felkészüljön és versenyezzen. Lehet ilyen mértékű függőség alakult ki benne a kerékpársport iránt vagy csak szimplán ez az élete?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo