fbpx

Nem lesz országúti profi a mountain bike világbajnok

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy pont került a találgatások végére, miszerint a Riói Olimpia után országúti profinak állna-e a regnáló mountain bike világbajnok Nino Schurter.

Nino-Schurter-Gaudenz Danuser

A Scott-Odlo MTB Racing Team weboldalán csütörtökön tették hivatalossá, hogy a 29 éves svájcival 2020-ig szerződést hosszabbítottak, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Schurter a Scottnál fejezi majd be versenyzői pályafutását. A sikertörténet így teljes, hiszen a négyszeres mountain bike XCO világbajnok Thomas Frischknecht-nél kezdte bontogatni szárnyait és karrierje minden nagy sikerét együtt érték el.

Az egyetlen, ami hiányzik a fantasztikus eredménylistából az olimpiai aranyérem, erre jövőre Rióban minden esélye megvan, hiszen topfavoritként indul. Pekingben a franciák, Londonban Jaroslav Kulhavy akadályozták meg ennek megszerzésében, jövőre valószínűleg ismét Julien Absalonnal lehet majd nagy csatában.

Nino-Schurter-scottsports_2

Az elmúlt két évben sokszor felmerült az is, hogy Schurter országúti profinak álljon, az Orica-GreenEdge csapatával részt is vett Svájcban WorldTour-körversenyen, ahol tisztességgel megállta a helyét. Két napja azonban feltehetően a mountain bike sport valaha látott legvastagabb szerződésére került aláírás, aminél talán még az anyagilag más szintet képviselő WorldTourban sem nézne ki jobb lehetőség. A világbajnok így nyilatkozott a hosszú távú kontraktusról:

Az elmúlt 14 évben a Scottnál bringáztam. Csodálatos sikereket értem el és nem tudok elképzelni jobb partnert vagy csapatot, hogy elérhessem a további céljaimat is az elkövetkezendő években. A 2014-es rövid országúti kitérő után rájöttem, hogy igazán a mountain bike az én világom. Örülök és büszke vagyok, hogy bejelenthetem: a következő 5 évben továbbra is a Scott család tagja maradok és teljesen az XCO-ra koncentrálok a Tokiói Olimpiáig. Mostantól pedig minden energiámmal a következő olimpiai évre fókuszálok!

Fotók: SCOTT-Sports

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo