fbpx

Nem hallottál még a manufakturális Simplon bringákról? Tudj meg többet!

A múltkori Simplon Silk tesztben tesztben már jeleztem, hogy megérdemelne a Simplon márka egy részletesebb bemutatást, mivel itthon alapvetően csak a szakavatottak előtt ismert a neve, pedig az Ausztriában készülő kerékpárok szélesebb körben is figyelmet érdemelnének. Korábban már leírtam, hogy a márka gyökerei egészen a 30-as évekig nyúlnak vissza és most szeretnénk bemutatni, hogyan vált az elmúlt majd 90 évben – manufakturális jellegét megtartva – igazi prémiumgyártóvá a Simplon.

A 30-as években járunk, a festői Boden-tó osztrák partvidékén, Hard-ban, ahol Jozef Hämmele megnyitotta kerékpárboltját. Az évek teltével egyre nagyobb igény mutatkozott a svájci prémium termékekkel kapcsolatban, ami a legkevésbé sem volt ínyére, ezért két fiával úgy döntöttek, hogy saját osztrák gyártással igyekszik a csúcsminőségű kerékpárok iránt támadt igényt kielégíteni. Így jött létre a Simplon, mint márka, egészen pontosan 1961-ben. Versenyzői körökben hamar népszerűségre tettek szert országúti kerékpárjaik. 1988-tól kínálnak MTB kerékpárokat, mondhatni úttörőnek számítottak európai színtéren.

A gyártáskapacitás nem kifejezetten magas, viszont ez a jó hír! Az évi 12ezer kerékpár egyedi konfigurációban készül, szinte teljesen testre szabható oldalukon keresztül a kívánt kerékpár és nem csak országúti, de akár trekking, MTB, vagy ebike szekcióban is. Találkoztál mostanság olyan gyártóval, aki a tényleges igényeidre készít kerékpárt? Foglalkozik veled, megbecsült vásárlójaként kezel? Erre jó eséllyel nemleges választ kapunk még avatottabb körökben is. A Simplon hitvallása töretlen: egy Simplon bringa után valószínűleg nem szeretnél mást, mert kiemelt figyelmet fordítanak a kényelmedre, az igényeidre, a stílusodra. Ez az, amit ők úgy neveznek, hogy Simplon Individual System. Ebben viszont benne van az is, hogy nem ők lesznek azok, akik először adnak el neked kerékpárt, de hagyják, hogy olyan tapasztalatokat gyűjts, amivel azonnal be tudod látni, hogy a Simplon más.

Kulcsfontosságú, hogy a kerékpárok magasságodnak megfelelő méretben és egyéni preferenciáid alapján állíthatóak össze, vagyis konfigurálhatóak, amit a gyártó honlapján saját magad is elvégezhetsz, vagy a hozzád legközelebbi kereskedő segítségét kérheted. Ezután pedig izgatottan várhatod, hogy az ausztriai Hard-ban dedikált ember elkészítse számodra vágyálmaid netovábbját, majd továbbítsa azt a kiválasztott kereskedőhöz, aki elvégzi rajta az utolsó simításokat annak érdekében, hogy számodra tökéletes kerékpárt adhassanak át.  Arra viszont nincs lehetőség, hogy konfigurálás után azonnal megkapd a kerékpárt, hiszen nem kész raktárkészlettel dolgoznak, ugye az egyediségnek ez az ára. Ám, ha a vásárló igényli, a kereskedők később is segítik javaslatokkal, tanácsokkal, ezt a Simplon is elvárja partnereitől.

 

A termékkínálat, figyelembe véve a konfigurálásból adódó számtalan lehetőséget, igen széles spektrumot fed le, így jó eséllyel találja meg benne számítását a minőségi igényekkel megáldott hobbista, mint a dobogó legfelső fokára törtető versenyző is. A Simplon egyébként amellett, hogy profi igényeknek megfelelő bringákat gyárt, kiemelt hangsúlyt fektet az ergonómiára és a kényelemre. Ez azért nagyon fontos szempont, hogy visszavágyjunk kétkerekűnk nyergébe újra és újra.

A termékkínálat belépő cross-trekking kerékpárja a Spotlight Pure, egy prémium aluvázas, Deore szettel szerelt,  v-fékes kivitel, amit 1350 euróért vihetünk haza, míg ugyanezen modell tárcsafékes trekking megfelelőjét 1650 euróért vásárolhatjuk meg. De talán ezeknél a bringáknál érdekesebb vonulat a sportosabb bringák köre, azon belül is az országútra csoportosítanak több energiát. Igazából alumínium vázas modell nincs a kínálatban, de a karbonból 5 típus közül lehet választani, annak megfelelően milyen célra szeretnénk használni. Az MR. T2 a csúcs időfutam bringa, a Pride szól az aero bringák megszállottjainak (triatlon, versenyzés), a Pavo és a Kairo képviseli az endurance vonalat, míg az Inissio CX-re használható csodamasina, de megállja a helyét gravel körökben is.

Végezetül egy kis ízelítő a 2019-es modellekből:

Itthon a ROADBIKE.hu a kizárólagos forgalmazója a Simplon termékeknek, így hozzájuk érdemes fordulni, ha felkeltette érdeklődésedet a márka és további kérdéseid merülnének fel vele kapcsolatban. A Simplon kereskedők nem csak a boltokban szolgálnak ki, hanem Téged otthonodban felkeresve, tableten segítenek megtervezni számodra az igényeidre szabott kerékpárt.

A gyártói honlapot ide kattintva éred el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo