fbpx

Nagy átigazolási körkép – II. rész

Lezajlott a világbajnokság, lassan vége a World Tour sorozatnak is (már csak a Lombard- és a Pekingi Kör van hátra), így időszerűvé vált, hogy egy összegző írással jelentkezzünk az átigazolásokról. Cikksorozatunk nem törekszik az összes versenyző bemutatására, csupán szemezget az ismertebb nevek közül.

Tour de France 2

FDJ.fr

Sandy Casar visszavonulását kell mindenképpen megemlíteni. A mindössze 34 éves francia 15 évet töltött az alakulatnál, hosszú szökéseire, és szakaszgyőzelmeire sokáig emlékezni fogunk. Helyét többnyire fiatalokkal igyekeznek pótolni. A gyakran lejtmeneti problémákkal küszködő Thibaut Pinot-val kapcsolatban úgy tűnik kezd elfogyni a csapat türelme.

A Garmin-Barracuda sor akcióban

A Garmin-Barracuda sor akcióban

Garmin-Sharp

Tyler Farrar-t csúnyán lekerülték a Vueltán és általánosságban elmondható, hogy drámaian visszaesett a teljesítménye 2009-óta, nem is biztos a helye az amerikai csapatnál. Ramunas Navardauskas-szal se hosszabbítottak, pedig szakaszt nyert a Girón és a Romandiai Körversenyen.

A „nagy öregek” visszavonulása lehet a 2013-as év a Garminnál: Vande Velde és Robbie Hunter már bejelentette, Millar is kilátásba helyezte pályafutásának végét.
Az érkezők közül Ben Kinget fontos kiemelni.

Vuelta_PIC390171531

Katusha

Denis Menchov már tavasszal befejezte, rajta kívül egy sor versenyző (zömük orosz) helye ingatag még a csapatnál (Ignatiev, Gusev, Spilak, Caruso és a többiek). Remélhetőleg ezúttal nem lesz probléma a World Tour licenccel.

orszaguti vilagbajnoksag_firenze_2013_elit_ferfiak_020

Lampre-Merida

A legnagyobb érkező természetesen Rui Costa, aki nyert szakaszt a Svájci körversenyen és Touron is (ez utóbbin ráadásul kettőt) és mellesleg ő a világbajnok is. Alessandro Petacchi-t Sacha Modolo-val igyekeznek pótolni, aki jól kezdte a szezont (szakasz nyert a San Luison és vezette is az összetettet), de a Girón csak egy második hely jutott neki (a Qinghai-n azért bezsebelt 6 etapot). Érdekes módon a hosszabbításokat nem sietik el, a legnagyobb nevek is függőben vannak még (Cunego, Niemec, Scarponi).

(Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

(Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Lotto-Belisol

A lassan örök reménységként kezelt Tony Gallopin, valamint Maxime Monfort érkezése biztos. Rajtuk kívül a Vacansoleil-ből hoztak sok versenyzőt hírbe a csapattal. Boeckmans már alá is írt, Hoogerland-ról még nincsen hír.

Nairo Quintana

Nairo Quintana

Movistar Team

John Gadret 8 év után hagyja ott a francia alakulatot a Movistar-ért. A 2011-es Vuelta győztes Cobo idén nem produkált túl jó évet. Ő maga kijelentette, hogy jövőre nem itt folytatja, kérdéses, hogy tud-e találni magának megfelelő csapatot.
Nairo Quintana volt a 100. Tour egyik felfedezettje, azonban már akkor is keringtek a pletykák öccséről, Dayerről, aki állítólag jobban megy hegyre, mint bátyja. Jövőre ő is a spanyol csapatnál bizonyíthat…
Az Izagirre testvérek közül Gorkával már aláírtak, a hírek szerint hamarosan Ion is érkezik.
24 emberrel van szerződése a csapatnak 2014-re, ami a menedzsment állítása szerint még két emberrel bővülhet.

Cikkünk holnap folytatódik!

Az Ag2r-ről, az Astana-ról, a Belkinről, a BMC-ről, a Cannondale-ről és a megszűnő Euskaltel-ről itt olvashatsz.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo