fbpx

Na ezért érdemes eljönni a hétvégén két szakág OB-jára!

Már csak néhány nap van hátra és megtudjuk kik lesznek a lejtős kerékpáros szakágak 2014-es magyar bajnokai! Mind downhillben, mind fourcrossban nagy csatára és fergeteges hangulatra lehet számítani, lássuk miért is érdemes ellátogatni a GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságra Eplénybe.

Ha országos bajnokság, akkor különösen sokat ér, sokat számít egy helyezés, főleg a bajnoki cím. Így ha még nem is lenne semmi más, már akkor is egy kiélezett versenyzésbe csöppenhetnénk, de ennél sokkal több várható a hétvégén Eplényben.

A nevezési díj a tavalyi OB-hoz képest nem változott, azonban még több szolgáltatással és nyereménnyel bővül a rendezvény. A 8.000 Ft-os előnevezés szárazon még soknak is tűnhet, de számoljunk csak utána mit takar ez.

Kezdésnek három napi felvonójegy már benne is van, ami önmagában meghaladja ezt a díjat, ez azt is jelenti, hogy három napig lehet biciklizni ezen a pénzen. Két átdolgozott (dh és 4x) pálya fogadja a bringásokat, ahol a kerülőnyomok segítségével szinte egy kezdő downhilles is le tud gurulni, de tempót és jó időt menni a gyors nyomokon már komoly kihívás, így az élmezőny összecsapása igazán élesnek ígérkezik. A downhill és a fourcross pálya vonalvezetése is több helyen módosult, illetve rengeteg új pályaelem épült a régiek felújítása mellett.

Fejkamerás videó a pályáról:

[youtube height=”350″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=wC9mPjBoehw[/youtube]

 

A versenyeken fotocellás időméréssel ezred másodperc pontosan tudhatjuk meg az eredményeket és az eddigiekhez hasonlóan részidő is lesz, a fourcross-on pedig pneumatikus rajtgép fogja indítani a versenyzőket.

Több millió Forint értékű tárgynyeremények kerülnek kiosztásra a díjazottak között, de ha valaki nem ér fel a dobogóra, akkor sem kell csüggednie, hiszen ő is nyerhet igazán értékes díjakat. Az összes célba érkező között kisorsolnak egy Drift HD fejkamerát, egy Shimano Saint hátsó váltót, egy tálca Monster Energy energiaitalt, egy Fundango vásárlási utalványt és ez még nem minden…

Sőt, már a nevezési csomag se lesz piskóta! Ajándékok, kedvezményes kuponok és még pár dolog található a zacskóban, tehát a jelige a következő: senki se mehet haza üres kézzel!

Nem csak a kéz nem lehet üres, egy menő pólót is magunkra húzhatunk, ugyanis ha Fox villánkkal és/vagy rugóstagunkkal meglátogatjuk a Fox sátrat, akkor egy gyors gyári szám felírás után, már el is lehet vinni egy ajándék Fox Racing Shox pólót és egy 50%-os munkadíj kedvezményt is a következő szervizre.

Visszatérve a legjobbakra, egy rangos eseményről lévén szó, a 300.000 Ft összdíjazás is dukál. Ha pedig már Országos Bajnokság, akkor az érmeken, kupákon, tárgy- (és nem tárgyi) nyereményeken felül a kategória elsők természetesen bajnoki mezben díszeleghetnek a dobogón és azt követően örökké 😉 Összesen nyolc kategóriát hirdettek ki, kettőt fourcrossban (Női, Férfi) és hatot downhillben. A DH-sok közül négy licensz köteles (Női, Elite Férfi, Junior és Masters) és kettő nyílt (ahogy a nevében is benne van – Open, illetve Merev a merevvázasoknak), így bárki elindulhat a versenyeken, nemtől, kortól, licensztől, mindentől függetlenül, csak legyen egy megbízható kerékpár, egy állvédős sisak és szinte már gurulhatunk is.

GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság 2014

GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság 2014

 

Néha kicsit kevés szó esik a fourcross-ról, pedig egy nagyon látványos szakágról van szó. Egy futamban négyen mennek egymás ellen az ugratókkal, hullámokkal és különböző pályaelemekkel tarkított pályán, ahonnan a két első célba érkező jut tovább a következő fordulóba. Aki csak DH-ban indul vagy nézőnek érkezik a rendezvényre, annak egy jó szombat délutáni, koraesti program és látvány teljesen ingyen egy nagyon jó társaságban. Aki viszont DH mellett szeretne indulni rajta (az időterv is úgy lett kialakítva, hogy ez lehetséges legyen), annak még kedvezmény is jár, mindössze 2.000 (azaz KETTŐEZER!) forintba kerül, ami szintén tartalmaz felszállítást, méghozzá tárcsás sílifttel.

A depót se felejtsük el, ugyanis a nagy murvás parkolók kiváló terep a bringás város kialakítására, ahol lesz áramvételi lehetőség is a csapatok és versenyzők számára. Már-már el se hisszük, de ez is ingyenesen! Érdemes depóterületet foglalni a csapatoknak, amit szerda éjfélig még meg lehet tenni a www.dhracing.hu és a versenykiírás iránymutatása alapján!

Ugyanezen a honlapon szintén szerda (július 23.) éjfélig megy még az előnevezés, megéri megtenni, így olcsóbb és a helyszínen egyszerűbb, illetve gyorsabb is!

Szóval óriási megmozdulás lesz a hétvégén Eplényben, ahol az egészséges versenyszellem találkozik a bajnoki cím lázával és mindez párosul a fergeteges hangulattal. Na de hogy mi lesz ebből? EL kell jönni és meg kell tapasztalni, ráadásul jó időt is jósolnak, mi kellhet még?

Végül – de nem utolsó sorban – röviden összegezve: két szakág országos bajnoksága egy hétvégén, háromnapos felvonójegy, épített pályák, látványos izgalmas versenyek, biztosított körülmények, értékes nyeremények a díjazottaknak és sorsolásra egyaránt, bőséges nevezési csomag, rengeteg ajándék és kedvezmény, mindez nyolc-kilencezer forint nevezési díjért! Ha versenyezni szeretnél vagy csak egy jót bringáznál a haverokkal vagy csak nézőként kíváncsi vagy az egészre, akkor július 25-től 27-ig GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság Eplényben!

Versenykiírások:

DOWNHILL

FOURCROSS

További hírek és információk az esemény facebook lapján, illetve a www.dhracing.hu –n!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo