fbpx

Mountain bike-nyitány az utánpótlásnak “Crosskovácsiban”

Kegyes volt az időjárás a Crosskovácsi Bikeschool utánpótlás versenyhez. Az igazolt juniorok számára magyar kupának számító versenyen 150 licences és licenc nélküli gyerek állt rajthoz. A verseny további érdekessége még a hendikepp rendszer, amit az országban elsőként itt vezettek be.

crosskovacsi_bikeschool_1

Április hónapra több junior verseny is jut, a múlt héten például Veszprémben keresték a tehetségeseket a helyi iskolások között. A Nagykovácsiban rendezett verseny több szempontból is mérföldkőnek mondható a sportág szempontjából, hiszen 108 licences versenyzővel összesen 150-en álltak rajthoz U9–től az U19-es korosztályokig.

Kipirult arcú, ügyesen kerékpározó gyerekek, izguló szülők, lelkes csapatvezetők és szervezők figyelték az eseményeket. Először a Diákolimpia előminősítő verseny zajlott az amatőröknek, majd a Magyar Kupafutam indult U9-U19 kategória közötti versenyzőknek.

crosskovacsi_bikeschool_3

Az ügyességi pálya 5 szekcióból állt, amelyeket még nézni sem volt könnyű, nemhogy kerékpárral végigmenni rajtuk… Ám a gyerek ilyenkor nem gyerek, hanem nagyon ügyes sportoló. Ahogyan az egyik bíró-fiatalember említette egy beszélgetés során: „Komolyan kell venni a gyerekeket, ha azt akarjuk, hogy ők is komolyan vegyék a versenyt!”

Az biztos, hogy hitben és felelősségtudatban nem volt hiány a versenyzőknél, de a szervezők is kitettek magukért. No, és ahogyan a szép eredmények is bizonyítják: a szezonnyitás jól sikerült, indulhat az idei kerékpáros év!

crosskovacsi_bikeschool_2

A VKE-Nelson hét junior versenyzőjét delegáló Bokros Manassé így látta a futamot:

Utánpótlás szövetségi kapitányunk, Benkó László szavaival élve “gondolatébresztő nehézségű” technikai szekciók rendesen próbára tették az ország szinte minden egyesületéből idesereglett versenyzőpalántákat. Az ügyességi pálya meg is rostálta a mezőnyt, így az XCO körversenyen további nehézséget jelentett ledolgozni a hibapontokért járó hendikeppes indításból adódó időhátrányokat.

Az U13-as lányoknál gyűjtöttük a legjobb helyezéseket, az első XCO kupafutamán Kiss Kata nem illetődött meg, egy bátor versenyzést mutatott be, amivel a negyedik helyre tudott bejönni a rutinos ellenfelei mellett. A kategóriában első évesként Bokros Csenge gyorsan tisztázta a jelenlegi erőviszonyokat. Határozott rajtot követően három körös versenyén közel két percet adott a második helyezettnek, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Gerely Gábor, a Crosskovácsi Bikeschool alapító-vezetője, a verseny főszervezője a nap végén így értékelte a történteket:

“Izgalmas versenyeket láttunk és a visszajelzések alapján a legtöbb résztvevőnek, egyesületnek tetszett a versenyünk. A nagy gyereklétszám mindenképp visszaigazolja, hogy szeretik a versenyeinket: itt mindenki a gyerekekre koncentrál. Az ügyességi feladatokat úgy állítottuk össze, hogy azzal a legjobbakat jutalmazzuk. Nehéz volt teljesíteni a feladatokat, de a legügyesebbeknek így is sikerült. Erre nemzetközileg is sok példa van. Egyesület vezetőként fontos célnak érzem, hogy az utánpótlásból ügyes, nemzetközi színvonalon is felkészült versenyzőket neveljünk ki.”

Eredménylisták: crosskovacsi_2014_bikeschool

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások