fbpx

MoonBike 2021: Tekerjünk el a Holdig

A Pécsi Tudományegyetem a 2020-as év sikerein felbuzdulva ismét meghirdeti MOONBIKE kihívását. Céljuk – a tavalyi rekordokat megdöntve – két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.

A kihíváshoz május 15-től bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a @ptemoonbike Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron vesznek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük.
A szervezők ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülnek, annak érdekében, hogy a MoonBike virtuális közösség tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok

  • Május 15. Pécsi Campus kör: ÁJK-KTK- ETK- BTK-TTK-JP Klinikai Tömb
  • Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál
  • Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra
  • Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől

A részkihívások során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére biztatják ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzák.

A PTE mint Magyarország legzöldebb egyeteme, kiemelt célja a programmal a – tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a CO2 kibocsátás csökkentésével az üvegházhatás redukálása.

Csatlakozz a kihíváshoz! A hetente legalább két távot beküldők között nyereményeket sorsolnak ki, a kihívás végén pedig a legalább 10x posztolók és összesen legalább 150 km-t teljesítők között értékes ajándékok találnak gazdára.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo