fbpx

MITAS X-SWAMP (R19) cyclocross gumi

2017-től a MITAS a cyclocross szakágban is megjelent kitűnő termékeivel, ráadásul egyből a csúcs kategóriával indított, a cseh gyár az idei évben három akár versenyhasználatra is alkalmas külsőt kínál a CX szerelmeseinek, közülük most következzen a legagresszívebb mintázatú, az X-SWAMP.

MITAS X-SWAMP

2015-ben tűnt fel a MITAS márkanév a kerékpár gumik piacán, előtte Rubena néven volt jelen, a névváltásra a márkát tulajdonló cégcsoport márkanév-egységesítési törekvése miatt volt szükség, természetesen a termékek minősége nem változott. Jelenleg a MITAS a Trelleborg Csoport tagja, ami egyike Európa vezető gumiipari termék gyártóinak, szinte mindenhez készítenek gumiabroncsot. A gyártás is Európában történik, Csehországban és Szerbiában vannak üzemeik, ez nekünk magyaroknak jó hír, mert a távol-keleti konkurenciákkal szemben sokkal kedvezőbb a termékek elérhetőségének időintervalluma.

Mitas X-Swamp

Mitas X-Swamp

Az új, három, versenyzésre szánt, cyclocross gumival a MITAS egyből a belecsapott a közepébe. Az X-SWAMP a legdurvább mintázatú, kifejezetten sáros, nedves pályára tervezve, a legkeményebb körülmények között is megállja a helyét, a ritkábban elhelyezkedő bütyköknek köszönhetően kiváló tapadást biztosít és remek öntisztulási képességgel rendelkezik. A cseh gyártó TUBELESS SUPRA technológiával látta el, tehát tömítő folyadékkal, és ha szükséges átalakító szettel, belső nélkül is használható, ezzel végleg száműzhető a felütéses defekt és csökkenő gördülési ellenállás mellett a nyomástól függően sokkal kényelmesebbé válhat a kerékpár. Szövetsűrűsége átlagon felüli, 127 TPI, ez nagyban hozzájárul a külső kényelméhez és ellenállóképességéhez, nehezebben szakítják ki a versenypályára oda nem illő tárgyak. A CRX (CARBON RACE EXTREME LIGHT) gumikeveréket választotta a MITAS az X-SWAMP futófelületének alapanyagául, mely egy aktív szén alapú, versenyzésre fejlesztett gumi anyag, ami kifejezetten alacsony gördülési ellenállást és kiváló tapadást eredményez.

MITAS supra

A MITAS legújabb fejlesztesű technológiája, a WELTEX is visszaköszön a X-SWAMP-ben, ez egy
rendkívül tartós, gumírozott szövetréteg magas sűrűségű polimer szálakkal, mely a külső gumi peremét óvja. Magas rugalmassága és elhanyagolható tömege révén növeli a kopással szembeni ellenállást, melyet elsősorban a karbon felnik pereme okoz.

Egy vérbeli, versenyzésre fejlesztett gumit ismerhettünk meg a MITAS X-SWAMP személyében, a következő szezonban a keményebb pályák legkedveltebb gumiabroncsává válhat, melyhez nagyban hozzájárul a számos profi technológia és a kategóriához mérten alacsony ára. (A cyclocross szezon közeledtével ősszel tesztelni fogjuk!)

JELLEMZŐK:
>
Cyclocross használatra tervezett gumiabroncs
>33-622 (700 x 33C)
>127 TPI
>CRX anyagösszetétel
>Aramid perem (hajtogatható)
>Tubeless Supra kivitel
>Weltex technológia
>Tömeg: 375 gr.
Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6.490,- Ft
További információ: www.mitas.co.hu vagy https://www.facebook.com/MitasHungary/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo