fbpx

Mission Workshop – The Mission Jean elegáns nadrág

Elegánsan bármilyen tevékenységhez! Eme három szóval lehetne legjobban összefoglalni a San Francisco-i Mission Workshop ruházati kínálatát, cégfilozófiáját. A Mission Jean egy 4-irányban elasztikus alapanyagból készült, rendkívül tartós, ellenálló, könnyen tisztítható, elegáns nadrág, amely ideális bicajjal munkába járáshoz, de még az irodai munka vagy autóvezetés közben is kényelmesebb viselet, mint a szokványos szövetnadrág vagy farmer.

Elsősorban a kerékpárral történő közlekedéshez, ingázáshoz, a napi teendők elvégzéséhez szereztem be az amerikai kis manufaktúra „The Mission Jean” nevű elegáns nadrágját. A Mission Workshop hiánypótló ruházati termékeket kínál, alapítója korábban az amerikai hadsereg és a CIA számára tervezett speciális öltözetet. A mozgást egyáltalán nem akadályozó, ellenálló, tartós, mindazonáltal kifinomult megjelenésű, „hivatalos” szerelést kevés márka kínál – feltehetőleg azért, mert ennyi tulajdonságot összeegyeztetni nem egyszerű feladat.

A kerékpárral történő ingázáshoz készült felszerelések piaca igen népszerű manapság, lévén ilyen felszerelés korábban nem volt kapható. Sokak számára jelent praktikus megoldást egy olyan ruházat, amely megfelelően elegáns a munkahelyi környezetben, mindazonáltal a kerékpározás során sem kényelmetlen: azaz nem akadályozza a mozgást, nem lobog a szélben, könnyen tisztítható, időjárásálló, „lélegző” és nem utolsósorban bírja a mindennapi strapát. Ha a munkánk során többször kell helyet változtatni – nem elég megérkezéskor ruhát váltani – akkor az ilyen ruházat mondhatni elengedhetetlen. Továbbá jó szolgálatot tesz a mindennapokban, a társasági élethez, ügyintézéshez és számos egyéb napi elintéznivalóhoz.

Higgyétek el, egy ilyen ruhadarabot könnyű megszeretni. És a Mission Jean mindent tud, amit tőle elvárhatunk! A bicajon töltött idő nem több fél-egy óránál, akkor a kényelem és a hajtásérzet sem kompromittált. Nálam a munkahely bő 20 percre van (kb. 9 km), napközben hasonló távokat teszek meg munkával kapcsolatos és egyéb elintéznivalókkal, tehát eszembe sem jutna átöltözni. Így minden gyorsabb, pörgősebb, hatékonyabb és praktikusabb. Emellett a Mission Jean egész jó védelmet nyújt a szél és a nem túl intenzív csapadék ellen, úgy 10 fokig kellően meleg, ellenben a legnagyobb nyári forróságban is elviselhető egy-egy rövid tekerés erejéig. Nem jelent konkurenciát a spéci hálós, leheletvékony „cicanacik” számára, ellenben a Mission Jean-ben simán meg lehet jelenni a munkahelyen vagy egy megbeszélésen, a bicajos viselet viszont még informális környezetben is sokszor megkérdőjelezhető.

A Mission Workshop eme terméke minden fontos tulajdonsággal rendelkezik, amely megkönnyíti a kerékpáros közlekedést. Például a négy irányba rugalmas alapanyag a fokozott mozgásnak kitett helyeken sem kopik, nálam több hónapos folyamatos viselet alatt sem tűnik használtnak. Természetesen ez függ a nyeregtől is, mivel a nadrág ott kapja a legnagyobb „terhelést”. Továbbá egész jó szellőzést biztosít, az izzadtságot egy ideig és mértékig képes elvezetni. A bőrrel érintkező felület kellemes, nem sokban különbözik egy jobbfajta szövetnadrágtól. Öt megfelelően elhelyezett zsebet találunk rajta, ami mind a kerékpározás során, mind a napi viselet közben jól jöhet.

Nem a hagyományos indigó árnyalatú, megjelenése valahol a farmer és a szövetnadrág közé sorolható. Szabása közelebb áll az elegáns viselethez, azaz nem kifejezetten hétköznapi lezser szerelés. A Mectex M.I.S elnevezésű alapanyag olasz fejlesztés, kizárólag a Mission Workshop számára elérhető, a tervezést pedig Kaliforniában végzik. 55% pamut, 35% poliamid és 10% elasztán összetételű, felülete DWR vízlepergető bevonatot kapott, amelyet használat során időközönként célszerű „felfrissíteni”. Vasalást nem igényel, hagyományosan mosható, én már közel félszáz ciklusnál tartok, de ennek semmilyen következményét nem látom a nadrágon. Az anyag nem fakul, rugalmassága is állja a próbát.

A szabás egyébként a vékonydongájúaknak kedvez, és érdemes a szokásosnál egy picit kisebb nadrágméretet választani, mivel az átlagosnál hosszabb, és kellően elasztikus. Tehát nem baj ha kissé szűk, szára pedig egyenes, ami ugyancsak a testhezálló viseletet támogatja.

Nyeregből kiállva hajtáskor a Mission Jean jól viselkedik, ahogyan az irodában is simán kinyújthatom a lábam munka közben, anélkül, hogy valahol is feszülne. Szeretek benne vezetni: nemrég 10 órát ültem az autóban egyhuzamban, és nem éreztem késztetést átöltözzek valami lezserebb cuccba. Valahol egy órányi kerékpározás után kezdem érezni a korlátait, de nem vészes, de akár 2 órát is hajtottam egyhuzamban egy-két rövid pauzával. Ilyen helyzetekben annyi a gond, hogy a lábamon jobban megizzadok, mint spéci bicajos felszerelésben (különben is nagyon izzadós vagyok), és a szag is már-már problémaforrás. Ettől a Mission Jean még kényelmes, de az intenzív tempót hosszabb távon nem erőltetném benne, mivel nem erre való.

A Mission Workshop elképesztő munkát végzett, ez a „Jean” minden, amit egy bicajos ingázó egy nadrágtól kívánhat. Szerintem olyanok számára ideális, akik nap mint nap használnák. Ha csak hébe-hóba, különleges alkalmakkor vennéd fel, akkor szerintem nem éri meg a befektetést: jobban jársz az átöltözéssel vagy a „rendes” nadrágban tekeréssel. Ellenben napi használat során az anyagi befektetés már nem olyan vészes, és mivel kellően tartós darab – akár több szezont is kiszolgál – talán még kifizetődőbb, mint a külön formális és sportruházat. Bár ezt mindenki döntse el maga az saját élethelyzete és igényei alapján. A Mission Workshop viszont mindent megtett annak érdekében, hogy ha emellett az alternatíva mellett döntünk, a lehető legjobbat kapjuk.

További információ a gyártó oldalán.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo