fbpx

Mire való egy repülőtér? Avagy az év kerékpáros kihívása

A mindennapos üzemmeneten kívül például egy rendkívüli kerékpárverseny megrendezésre is kitűnően alkalmas. A tavalyi sikeres bemutatkozás után augusztus 23-24-én ismét a kiskunlacházi repülőtéren tekerhetnek azok, akiket az extrém távok hoznak izgalomba (12 vagy 24 óra bringa), extrém körülmények közt.

ppic_24orabringa_2013_0602

Extrém, mert hogy árnyék egy szál se, ha meg fúj a szél, akkor igazán fúj, olyankor elég a nyeregben maradni. A jó hír viszont az, hogy a reptér betonja továbbra is tükörsima, s a 7 km-es körpályát könnyű lesz betanulni. A versenyszámok választéka is pazar.

  • rajtolni lehet vasárnap éjfélkor az éjszakai 100 mérföld mezőnyében,
  • tekerni 100 kilométert vasárnap délelőtt,
  • bringázni 12 órát egyéniben, váltótárssal, 3-4 fős váltóban,
  • tekerni 24 órát egyéniben, váltótárssal, 3-4 fős vagy 5-8 fős váltóban!
  • a rövidebb, gyors versenyeket kedvelők futama az 50 km-es mezőnyverseny,
  • de aki görkorival vagy sírollerrel akarja birtokba venni a repteret, szombat délelőtt a 7 vagy a 14 vagy a 21 km-en mérheti össze a tudását a többiekével.

bringa24_header_2

A versenynap fő attrakciója mindenképp a 24 órás egyéni kerékpáros szám. Itt a fizikai, lelki és technikai teljesítmény mellé társul az a ritka élmény, hogy a sok-sok megtett kör mellé a hold fénye adja majd a hangulatvilágítást. Tavaly közel 300 résztvevővel és egy hatalmas 24 órás országos csúccsal végre bemutatkozott az ultrakerékpározás Magyarországon. A 23 éves mezőtúri Pályi Csaba 798 km-rel (114 kör, 33,25 km/h-s átlagsebesség) jegyezte az új rekordot. Hogy ez a 798 kilométer mennyi is, azt érzékelteti ez az adat: olyan volt Pályi teljesítménye, mintha kerek egy nap alatt eltekert volna Budapestről a horvátországi Makarskáig, ami 800 kilométer. Vagy mondjuk a mezőtúri fiatalember nem körbe-körbe teker, hanem ötször megteszi a Budapest-Mezőtúr távot, majd még bringázik 18 kilométert – ráadásként. Vajon új országos csúcs születik-e az idei évben is? Ma még nem tudjuk, az viszont már ismert, hogy a csúcstartó Pályi Csaba idén is nevezett.

„A tavalyi győzelem óta Debrecenbe igazoltam a DKSI-hez, részt vettem a Székely körön, a Central European Touron, a Turul Kupán abszolútban 2., korcsoportomban 1. lettem. Az eltelt egy év során egy 24 órás versenyen indultam, a Tour de Ringet meg is nyertem, 730 km-t hajtottam. Azon a szintes pályán edzésnek jó volt. Egy szó mint száz, felkészültebb vagyok mint egy éve ilyenkor és a célom az, hogy a tavalyi eredményem túlszárnyaljam, azaz átlépjem a 800 km-t. Nem lesz könnyű verseny, több kihívóra is számítok.”

A versenyzés mellett lehetőség adódik a baráti társaságoknak, a szurkolóknak hogy jó hangulatban együtt töltsék az időt, vagyis megéri sátorral is felszerelkezni. Minden adott egy jó sportprogramhoz, különleges helyszín, igazi teljesítmények, barátok és jó hangulat.

További info: 24orabringa.hu

.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo