fbpx

Miguel Indurain-t is piszkálják…

Ahogy várható volt, a profi országúti kerékpársportnak rengeteget ártó Armstrong-botrány nyomán több kerékpáros ikonnak is megbolygatták a múltját, többek között a sprinterkirály, Mario Cipollini nevét is kapcsolatba hozták az éppen bírósági eljárás alatt álló doppingdokival, Eufemiano Fuentes-szel, a legújabb céltábla pedig az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain…

miguel_indurain

A Cyclingnews portálon ma megjelent cikk szerint a WADA-nak dolgozó olasz doppingnyomozó, Sandro Donati a holland nos.nl portálnak adott nyilatkozata alapján bizonyítékokat talált, hogy Indurain csapata, a Banesto nagy összegről szóló számlákat fizetett ki az olasz Dr. Francesco Conconi-nak a kilencvenes években. A csapat holland versenyzője, Erwin Nijboer  szerint azonban ezeket a pénzeket Conconi-tesztekért utalták át.

Conconi híres sportorvos, többek között ő dolgozta ki a sportolók aerob-küszöbét nagy pontossággal megállapító Conconi-tesztet, és segítette Francesco Moser felkészülését, akivel vérátömlesztéseket is végeztek, ami akkor még nem volt tiltott. Később több eljárás indult ellene, a vádak szerint sok profi sportolót doppingolt EPO-val. Lábjegyzetben azért tegyük hozzá a hírhez, hogy – bár egy címben jól mutat Indurain neve ilyen vonatkozásban – néhány sportorvosi számla közel húsz év távlatából édeskevés egy komoly ügyhöz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo