fbpx

Merida Ten+3 kerékpáros hátizsák

A Merida Ten+3 a tajvani kerékpármárka közepes méretű, rendkívül könnyű hátizsákmodellje, amely egyaránt beválhat a mindennapi kerékpáros közlekedésben vagy kiránduláshoz, továbbá az opcionális ivótartállyal kiegészítve MTB túrahasználatra is alkalmas lehet. Alacsony tömege és kompakt formája a teljesítmény-centrikus kerékpározás irányába mutat, emellett kapacitása bővíthető, az így nyert 13 liter űrtartalom már a legtöbb feladathoz alkalmassá teheti.

Sportos kialakítás általános használatra...

Sportos kialakítás általános használatra…

A pillekönnyű kivitel és a kedvező árszint ne tévesszen meg senkit: a Merida Ten+3 temérdek funkcionalitást biztosító megoldással érkezik. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a tajvani tervezők a hátizsákot degeszre tömték ötletes, a praktikus használatot elősegítő fortéllyal, egyben megoldották a bővíthetőséget, így valójában megvásárlásával két zsákot kapunk. Lesz egy kompakt 10-literes „tatyó” a városi rohangáláshoz, illetve egy három literrel nagyobb űrtartalmú a hosszabb kirándulásokhoz vagy a bevásárlás hazahurcolásához.

Cipzárral bővíthető főrekesz (+ 3 liter)

Cipzárral bővíthető főrekesz, illetve oldalról nyíló elülső rekesz

A Merida egyébként a világ élvonalát képviselő kerékpárok mellett a kiegészítők széles választékát kínálja, palettáján számos táska és hátizsák is helyet kap. A Ten+3 az egyik kompaktabb hátizsákmodell, tervezésben és kivitelezésben egyértelműen tükröződik a kerékpárgyártásban mutatott maximalista szemléletmód, a részletek iránti fokozott figyelem, illetve a funkcionalitás szem előtt tartása. A Ten+3 jó példa arra, hogy tucattermékre nem kerülhet Merida logó!

Jól szellőző hálós szerkezetű hátrész

Jól szellőző hálós szerkezetű hátrész

A Merida Ten+3 fejlett technikai nejlonszövet alkalmaz, amely könnyű, de rendkívül erős, így a hátizsák mindössze 575 grammot nyom a mérlegen. A hátoldal izzadtságelvezető és szellőzést biztosító hálós szivacskialakítást kap, több légcsatornával kiegészítve. A közepesen széles vállpántok úgyszintén „lélegző” anyagszerkezetűek. A hátizsák a lehető legkisebb felületen érintkezik a háttal, a kerékpáron megszokott előre dőlt testtartás mellett bőven elégséges szellőzést tesz lehetővé. A Merida tervezők látszólag nem spóroltak a kényelmet és ergonómiát fokozó megoldásokkal: a két vállpántot összekötő mellheveder magassága állítható, így biztosítva a legkényelmesebb és a legnagyobb stabilitást biztosító helyzetet. Emellett a szíj elasztikus elemmel is kiegészül, így mindig feszes, jól leköveti mozgásunkat a kerékpáron.

A főrekeszben számos belső zseb apróságoknak, kerékpáros felszerelésnek, értékeknek...

A főrekeszben számos belső zseb apróságoknak, kerékpáros felszerelésnek, értékeknek…

A kompakt külső méret ellenére a Ten+3 egyáltalán nem szűkölködik tárolókapacitásban. A belső főrekesz mellett egy nagyméretű elülső tárolóteret is kapott, amelyben az apróságok ésszerű rendezéséhez egy további rekeszt, illetve különböző méretű cipzáras és hálós zsebeket találunk. Ide kerülhet mondjuk a tárca, a toll, a telefon, az igazolvány és a kulcs, az utóbbihoz kapcsos tartó is rendelkezésre áll. A belső főrekesz egy cipzár elhúzásával 3 literrel bővíthető, a hátsó részében az ivótartály számára találunk rekeszt rugalmas műanyaglap-merevítéssel. Ezen felül további hálós zsebek szerepelnek a kínálatban, továbbá a hátizsák egy praktikus pumpatartót is kapott. Szerintünk ezekben landolhat a kerékpározáshoz szükséges pár kellék: a zsebszerszám a tartalék tömlő, a foltozó, meg miegymás.

A tesztelőnek nem igazán sikerült összeszámolni az összes belső zsebet, hálós tartót, fület és konzolt, de már legalább másfél tucatnál járhatunk. Ezt fejelik meg a kívülről elérhető tárolóalkalmatosságok – ugye megmondtuk, hogy a zsák degeszre tömve érkezik a távol-keleti szigetországból! Kívülről ott az akár menet közben is elérhető szemüveg vagy telefon számára kialakított felső cipzáras zseb. Ez bolyos szövettel bélelt, így akár szemüvegtokként is felfogható. A derékpánt két oldalán egy-egy cipzáras zsebet találunk, amely menet közben, nyújtózkodás nélkül is elérhető. A cipzárakról pedig általában elmondható, hogy minőségi darabok, praktikus húzófüllel ellátva. Járásuk újonnan is finom, kezelésük egyszerű és gyors.

Kívülről elérhető szemüveg-/médiatartó zseb bolyhos béléssel

Kívülről elérhető szemüveg-/médiatartó zseb bolyhos béléssel

A biztonságunkról sem feledkezett el a Merida. A zsákon alul fényvisszaverő szegélyt találunk, alatta pedig egy erős lámpatartó fül segíti a láthatóságot. Emellett szerintünk a Merida „limezöld” szín maga is kellően feltűnő a forgalomban. A hátizsák külsejére a két praktikus konzol segítségével felcsatolható a fejvédő, tehát ha leparkoltuk a kerékpárt, ez sem kézben cipelni!

A tapasztalat azt mutatja, hogy egy 10-13 literes hátizsák átgondolt kialakítással és a rendszerezést elősegítő belső és külső zsebekkel elegendő tárolókapacitást nyújt a napi kerékpáros közlekedéshez, munkába járáshoz, illetve a hétvégi kirándulásokhoz. A Ten+3 nem eposzi kerékpártúrákra készül, ellenben mindössze bő fél kilót plusz terhet jelent, emellett több kiló cuccal is megpakolható. Munkába menet simán belefér a váltóruha, a hidratációs tartály helyére pedig akár egy kisebb laptop is kerülhet. Az összes apróság és a kerékpározáshoz elengedhetetlen felszerelés – beleértve például az esődzsekit – ezek mellé könnyedén bepakolható. A hétvégi kiránduláskor, egynapos MTB túrázáshoz ideális kiegészítő az ivótartály, a vállpánton természetesen megtaláljuk a csövet rögzítő hurkot.

Tip-top megoldások és minőség: akár egy specialista táskagyártónak is dicsőségére válna!

Tip-top megoldások és minőség: akár egy specialista táskagyártónak is dicsőségére válna!

A Merida Ten+3 a fejlett szellőzésnek és az alacsony tömegnek köszönhetően „testre szabott” hátizsák az intenzíven kerékpározók számára. Tároló rekeszből és zsebből nincs hiány, így számos lehetőség van a szortírozásra, rendszerezésre. Ha megfelel a 10-13 literes belső űrtartalom, a kedvező ár tükrében beszerzése mindenképpen megfontolandó.

A szakember véleménye:
Valószínűleg súlyra optimalizált zsák, ami egyben tetszetős is. Ebbe a súlyba nem fér bele az extra merev tartás, de TEN+3 háta talán így sem lesz izzadós. Az egész napos kényelem kétségtelenül nem lesz az erőssége, de ez a legtöbb esetben nem is jelent problémát: a legtöbb bicajos pár órás kirándulásokra megy, ha pedig a túra egész napos, meg-megáll, és leveszi a zsákot is. Tehát a TEN+3 arra jó, amire tervezték: egy könnyű, kellemes modell normál használatra és körülmények közé. Sok minden belefér, bőven találunk zsebeket és rekeszeket, még a derékpánton is egész praktikus a kialakításuk. Jó minőségűek a hurkos fülekkel ellátott cipzárak, és a csatok is megfelelő darabok. Ráadásul sisaktartó és esővédő is belefér a TEN+3 pille súlyába!

Derékpánton elhelyezett cipzáras zsebek, illetve kulacstartó oldalzsbek...

Derékpánton elhelyezett cipzáras zsebek, illetve kulacstartó oldalzsbek…

Jellemzők:

 • kerékpározáshoz kínált könnyű, kompakt hátizsák
 • sportos kialakítás
 • minimális tömeg
 • cipzárral bővíthető főrekesz (+ 3 liter)
 • ivótartállyal kompatibilis
 • jól szellőző hálós szerkezetű hátrész
 • hálós vállpánt
 • magasságban állítható mellheveder
 • főrekeszben számos belső zseb apróságoknak, kerékpáros felszerelésnek, értékeknek
 • elülső külön rekesz oldalról nyíló cipzárral, belső zsebekkel, rekesszel, kulcstartóval
 • kívülről elérhető szemüveg-/médiatartó zseb bolyhos béléssel
 • derékpánton elhelyezett cipzáras zsebek
 • pumpa- és szerszámtartó
 • fényvisszaverő szegélyezés
 • lámpatartó fül
 • sisaktartó fülek
 • 10+3 liter űrtartalom
 • 575 g

Ajánlott fogyasztói ár: 22 990 Ft.
(Jelenleg akciós áron: 16 900 Ft.)

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo