fbpx

Mérföldkő a magyar kerékpársportban! Szalontay Sándor 10 mp alatt a világbajnokságon

Függetlenül, hogy mi lesz a férfi sprintversenyek végeredménye, már a kvalifikációs eredménye alapján óriási elismerés illeti Szalontay Sándort, aki élete eddigi legnagyobb versenyén élete legjobb teljesítményét nyújtja a londoni pályakerékpáros világbajnokságon!

Szalontay Sandor_Hegyes Jani

Szalontay Sándor a vb helyszínén Hegyes János egykori kiváló pályaversenyzővel, aki Londonban segíti a sprintert (Fotó: Molnár György)

Szalontay számára ma délelőtt kezdődött el a szerdától vasárnapig tartó pálya-vb, a férfi sprint futamok kvalifikációs körével, ahol a 200 méteres repülő kör időeredményei alapján dől el, ki jut be a futamokba és hogy ki-kivel mérkőzhet a továbbjutásért. Sanyi sporttörténelmet írt, magyar sprinter először szorította 10 másodperc alá a repülő 200 méter országos csúcsát, 9,997-et hajtva! (A korábbi csúcsa 10,039 volt.)

Videón a 200 méter:

Ezzel a kiváló eredménnyel – mindössze 231 ezreddel elmaradva a leggyorsabb Matthew Glaetzer (ausztrál) mögött Szalontay a 18. helyen jutott a futamokba, ami azt jelenti, hogy nem a legerősebb versenyzők közül kapott ellenfelet a hamarosan kezdődő futamokban, de a lengyel Damian Zielinski-vel szemben is borzasztó nehéz dolga lesz a továbbjutásért küzdve.

Frissítés:

Sanyi sajnos Zielinskivel szemben alulmaradt, de így is 18. helyen végzett a világbajnokságon, ami az egyéni ranglista alapján történő olimpiai kvalifikációhoz kevés, de a sporttörténelmi országos csúccsal fantasztikus eredmény! Gratulálunk!

Élőben a futamok eredményei az alábbi linken:

 http://www.tissottiming.com/Competition?id=00030D0001FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&sport=CY&year=2016

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo