fbpx

Megtört a világbajnoki trikó átka, Sagan klasszikust nyert! (videó)

Peter Sagan jó szokásához híven rendre gyűjtötte a 2. helyezéseket tavalyi világbajnoki győzelme óta, ma azonban megtört a szivárványszínű trikó átka és a szlovák fenomén első helyet ünnepelhetett!

wewelgem_2

A 242 kilométeres belga klasszikus, a Gent-Wewelgem tavalyhoz hasonlóan szeles és nagyon fárasztó volt. Már a verseny derekán is szétszakadt a mezőny, de aztán senki nem vállalta a harcot a széllel, összezárt a peloton. Végül 30 kilométerre a céltól, az utolsó kockaköves rázatón került sor a döntő szökésre, amikor Sep Vanmarcke (Team Lotto NL-Jumbo), Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) és Peter Sagan (Tinkoff) támadtak és hamar utolérték az addig egyedül elöl haladó orosz Vjacseszlav Kuznyecovot (Kathusa).

Innen iszonyú erővel tekertek (kivéve az oroszt, aki nem, vagy csak alibiből vezetett), hátul az összeálló Quick Step sem tudott közeledni, 40-50 másodpercre nőtt az előny. A végén még az esőt is a nyakukba kapták a bringások, de nem ez lassította le őket az utolsó kilométeren, egyszerűen senki nem akarta felvezetni a hajrát. Végül az orosz támadott, de Sagan átvette és le is sprintelte a Kathusa bringását. Cancellara, aki talán a legtöbbet tette a szökés sikeréért csak 4. tudott lenni, így dobogóra sem állhatott.

Videón a hajrá:

Eredmény:

1 Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team
2 Sep Vanmarcke (Bel) Team LottoNl-Jumbo
3 Viacheslav Kuznetsov (Rus) Team Katusha
4 Fabian Cancellara (Swi) Trek-Segafredo
5 Arnaud Demare (Fra) FDJ
6 Fernando Gaviria (Col) Etixx – Quick-Step
7 Jurgen Roelandts (Bel) Lotto Soudal
8 Jacopo Guarnieri (Ita) Team Katusha
9 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
10 Michael Morkov (Den) Team Katusha

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo