fbpx

Megmenekült a Team Sky!

Az elmúlt években a nagy körversenyeken domináló csapat, a Team Sky nem szűnik meg az év végén, hanem már májustól új néven versenyeznek, sőt több pénzből gazdálkodhatnak, mint eddig.

Tavaly decemberben jelentette be a Sky, hogy 2020-tól már nem szponzorálja korunk legerősebb grand tour csapatát, emellett a 21st Century Fox is közölte, hogy kiszáll a kerékpársport támogatásából, mellyel két jelentős szponzorát is elvesztette a brit csapat. Senki számára nem volt kérdés, hogyha nem sikerül helyettük új támogatókat találni Dave Braislford csapatvezetőnek, akkor a 2019-es év lesz a csapat utolsó szezonja.

Az elmúlt időszakban többféle pletyka kelt szárnyra a támogatókat illetően, pl Oleg Tinkovval is összehozták a brit csapatot, de gyorsan cáfolták hír, hogy bárminemű közeledés lenne a botrányos kijelentéseiről híres orosz milliárdos és a csapat között.
Március második felére, viszont biztossá vált, hogy továbbra is működni fog a Team Sky, csak nem ezen a néven. Dave Braislford sikeresen tárgyalt és meggyőzte Nagy-Britannia egyik leggazdagabb emberét, Jim Ratcliffet, aki nem mellesleg óriási kerékpárrajongó, hogy álljon a csapat mögé. A brit csapat május 1-től már Team Ineos néven folytatja az idei szezont és minden anyagi gondja megoldódik az új támogatóval, mert még az eddigieknél is több pénzből gazdálkodhatnak, 2020-ban már közel 40 millió font lesz a csapat költségvetése (melynek köszönhetően valószínűleg még jobban fognak dominálni a nagy körversenyeken).

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo