fbpx

Megfogyva és megtörve Marokkóban

Sok megpróbáltatáson van túl az április 7-étől 16-áig tartó Marokkói Körversenyen induló magyar csapat, a Mugen Race Team Veloki legénysége, komoly balesetektől sem volt mentes az első 5 nap…

17799905_1453510351337730_1898080688366412678_n

A mezőny finoman szólva is változatos, az amerikai Pro Continental gárdától, a United HealthCare-től kisebb afrikai csapatokig terjed a spektrum, így nincs igazi összhang. Az időnként kimondottan erős szélben és az emelkedőkön sokszor szakad darabokra a mezőny és érkeznek célba nagy időkülönbségekkel a csoportok, a 10 napos viadal nem hasonlít egy klasszikus körversenyre.

Még mindig csak a verseny felénél tartunk és idáig minden nap olyan volt, mint egy egynapos viadal – foglalta össze röviden az eddig történteket Móricz Dániel, aki Filutás Viktorral napról-napra a legjobb teljesítményt nyújtja a magyar csapatból, a 97 fős mezőnyből Filutás az 56. helyen áll 54:17 perc hátránnyal, Móricz a 60. – 54:43 perc hátránnyal.

Móricz Dániel frissít

Móricz Dániel frissít

Sajnos ketten kénytelenek voltak feladni a versenyt, Lengyel Zoltán egy bukásban már a 2. szakaszon könyökét törte. Ezen a szakaszon nagyot esett Lóki Bence is, aki sérülései ellenére derekasan küzd tovább a mezőnyben, annak ellenére, hogy nagy hátrányokat szed össze, szeretné befejezni a körversenyt. Bence jelenleg a bányászlámpára pályázik, összetettben az utolsó helyen áll, 1:55:25 óra hátránnyal. Lengyel Zoli így nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban:

Lengyel Zoltán sínbe tett karral

Lengyel Zoltán sínbe tett karral

A második szakaszon a szélezésben hátrakerültem és bukásba keveredtem. Volt szerencsém több marokkói kórházat is kipróbálni, igen tanulságos volt… A Röntgen szerint a jobb könyököm tört, ezt sínbe tették. Csalódott vagyok, az okostojásoknak lett igaza, akik szerint bukásnál fékezni kell és ezt a versenprogramot nem lehet az egyetemmel összeegyeztetni.

A hektikus mezőnyben a versenyzést idén újrakezdő Puskás Dávid sem úszta meg a balesetet, de törésgyanús csuklóval is folytatta a 4. szakaszt:

Feldobta magát előttem egy “buckalakó”, pedig nem is a sor végén voltunk. Esélyem se volt kikerülni, 50 km/h-val hasaltam egyet. 20 km után a “dögsoron” találtam magam, végigszenvedtem a napot. Másnap még teljesen leamortizálva nekiindultam a királyetapnak, de nem sokáig húztam… Most már kezdek jobban lenni két nap után. A csuklómat tapogatással vizsgálta meg a doki, elsőre megijedtem, mert repedt már meg a csuklóm, arra emlékeztettek a fájdalmak, annak pedig műtét lett a vége. De úgy néz ki megúsztam, ma már elég jól néz ki.

Következik a Marokkói Körverseny második fele, ahol egyébként két csapat, a United HealthCare és a Baku Cycling Project dominál. Utóbbiból az azerbajdzsáni Kirill Pozdnyakov nyerte az első és negyedik etapot, előbbiből Luke Eough a másodikat és a harmadikat. Az összetettet a helyi menő, a marokkói válogatott színekben versenyző profi, Anass Ait El Abdia vezeti az afrikai csapatok hathatós támogatásával. Ait El Abdia egyébként az UAE Team Emirates WorldTour-gárdát erősíti, tavaly benne volt a világbajnokságon kialakuló nyerő szökésben.

A magyarok jelenleg így állnak az összetettben: Filutás Viktor (56. – 54:17), Lengyel Zoltán (DNF), Lóki Bence (97. – 1:55:25), Molnár István (91. – 1:20:10), Móricz Dániel (60. – 54:43) és Puskás Dávid (DNF)

További eredmények: http://www.procyclingstats.com/race/Tour_du_Maroc_2017_Stage_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo