fbpx

Meg kellett állítani a női mezőnyt, mert gyorsabbak voltak, mint a férfiak

Az Omloop Het Nieuwsblad-on történt, hogy a női mezőny a rajt után olyan gyorsan kezdte a versenyt, hogy majdnem utolérte az elit férfiakat, ezért a zsűri megállította őket 10 percre.

A belga szezonnyitón, az Omloop Het Nieuwsblad-on egyszerre rendeztek férfi worldtour futamot és női versenyt is, ráadásul mindkét mezőny egy városból rajtolt és ennek kapcsán nem várt esemény érte a szervezőket. Történt ugyanis, hogy a férfiak kicsit álmosan kezdték a versenyt, a nők viszont egyből rákapcsoltak és emiatt a két mezőny majdnem összeért, konkrétan a nők felvezető autója már látta a férfiak záró autóját. Ekkor a zsűri a nagyobb problémák elkerülése érdekében úgy döntött, hogy megállítja a női mezőnyt 10 percre, hogy a férfiak újra elég messze tudjanak kerülni. Az eset legnagyobb vesztese az éppen szökésben lévő Nicole Hanselmann (Bigla Pro Cycling Team) volt, aki a megállítást követően újra a mezőny látótávolságába került és a verseny újraindítása után megfogták, érthető módon kicsit keserűen nyilatkozott a megállításról, bár elismerte, hogy a zsűri jól döntött ebben a helyzetben.

A női versenyt egyébként Chantal Blaak (Boels-Dolmans) nyerte közel egy perces előnnyel, a férfiaknál pedig Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick-Step), egy jól irányzott támadással az utolsó 3 km-en, győzedelmeskedett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo