fbpx

Mavic Crossmax Pro trail, enduro fejvédő

A Crossmax Pro fejlesztésekor a Mavic különös figyelmet fordított a manapság egyre extrémebb cross country versenypályák biztonsági követelményeire, illetve az enduro felhasználás sajátosságaira. A kialakítása, szerkezete ezen igények maximális kielégítését szolgálja, a technikás terepen nyújtja mindazt, amit egy csúcskategóriás sisaktól elvárunk.

Mavic_Crossmax_Pro

A Crossmax Pro megjelenése egyedinek mondható, a francia márka ebben az esetben szakított a márkára jellemző kecsességgel. Az eredmény egy robusztus de kényelmes sisak, amely kifejezetten a “bevállalósabb” felhasználás, illetve a biztonság és a legmagasabb szintű védelem jegyében született. A teljes tarkófedettség mellett vastag In-Mold szerkezetű bordák erősítik a sisakszerkezetet, így teszik ellenállóbbá a fokozott igénybevétel során.

Mavic_Crossmax_Pro

A Mavic Crossmax Pro fejlesztése során a kényelem biztosítása az elsődleges szempontok között szerepelt, így a masszív felépítés ellenére a szellőzése és belső párnázása tökéletesre sikerült. A nagyméretű, pontosan megtervezett nyílásoknak köszönhetően a robusztusság nem megy a hőháztartás rovására. A sisak az enduro és extrém cross country versenyzésre jellemző tempóból és fejtartásból indul ki, így még a perzselő nyári napokon sem hevülünk túl az emelkedők leküzdése során. Ugyanezt a célt segíti elő a fejlett belső XRD® szivacsbélés, amely progresszív párnázással, különböző sűrűségű és vastagságú elemekkel rendelkezik, emellett 37.5® szövet borítást kap, amely aktív részecskéivel antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. A 37.5® hatékonyan vezeti el a nedvességet, egyben megakadályozva a kellemetlen bőrirritációt.

Mavic_Crossmax_Pro

A Crossmax Pro a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia érdekében a legújabb Live Fit technológiát alkalmazza. Ez nemcsak sisak formáját, hanem annak teljes belső kialakítását jelenti, beleértve a Ergo Hold SL rögzítőrendszer elhelyezkedését és működését, illetve a már említett XRD® Fit Pad párnázást. A fejlett Ergo Hold SL rögzítés minden irányban gyors és biztos beállítást tesz lehetővé, ráadásul mindezt egy kézzel, egyetlen mozdulattal megtehetjük. A magasságállításnak köszönhetően a pontos illeszkedés is garantált, a sisak profilja a felhasználás szempontjából optimális.

Mavic_Crossmax_Pro

A Crossmax Pro számos szakágspecifikus tulajdonsággal lett “felruházva”. Ilyen például a motorsportból ismert szemvédőkkel való kompatibilitás, a sild szöge pedig ugyancsak tág határok közt állítható. A napellenző egyben magas szintű védelmet biztosít az arc számára, erős, ellenálló: pontosan olyan, ami az önfeledt tempóban abszolvált erdei “csapatásokhoz” szükséges! A köves terepen pedig mindenképpen megnyugtató a sisak fokozott tarkóvédelme. Végezetül a könnyű de ellenálló anyagból készült bogárháló a szellőzés korlátozása nélkül véd a “betolakodóktól”, ami ugyancsak elengedhetetlen az önfeledt terepkerékpározáshoz.

JELLEMZŐK:
>Extrém MTB versenyfelhasználásra tervezett csúcskategóriás sisakmodell
>Kompromisszum nélküli védelem
>Robusztus felépítés
>Megerősített tarkóvédelem
>Live Fit technológia a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia jegyében
>XRD® progresszív belső szivacsozás
>Rugalmas hab alapanyagú bélés
>Antibakteriális tulajdonságú 37.5® szövet aktív részecskékkel a szivacspárnákon
>Hatékony nedvességelvezetés
>Ergo Hold SL Retention System alacsony profilú állítórendszer
>3D állíthatóság tág határok között
>Pontosan megtervezett szellőzőnyílások
>Optimális légárambiztosítás
>Erős, ellenálló, szögben állítható sild
>Hatékony bogárháló
>Nagyobb méretű szemvédelemmel is kompatibilis
>Fényvisszaverő elemek a biztonság fokozása érdekében
>Sisakzsák is jár hozzá
>Két méretben: M (54-59cm), L (57-61cm)

Tömeg: 358 gramm (L méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 48 000 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján.
http://mavic.hu/index.php?id_product=298&controller=product
https://shop.mavic.com/en-int/crossmax-pro-helmet-d6057.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo