fbpx

Mavic Cosmic Ultimate országúti fejvédő

A versenyfelhasználásra tervezett csúcskategóriás Mavic Cosmic Ultimate országúti sisakmodellt sárga színéről mindenki felismeri. Az egyedi, hamisítatlan megjelenés immár évtizedek óta a patinás francia gyártó jellegzetessége, viszont ebben távolról sem merül ki a Cosmic Ultimate minden erénye. A “road” csúcsmodell egyben a Mavic legkönnyebb sisakja, amely kompromisszummentes illeszkedést, kényelmet és utolérhetetlen teljesítményt nyújt.

Mavic_Cosmic_Ultimate

A Mavic számos fejlett technológiát vet be annak érdekében, hogy a zászlóshajó valóban csúcs teljesítményt nyújtson. Optimális komfort és kiváló szellőzés jellemzi, így akár a legmelegebb napokon vagy a leghosszabb versenyeken és teljesítménytúrákon egyaránt tökéletes kényelmet biztosít. A speciális belső megerősítés lehetővé teszi a nagyméretű szellőzőnyílások alkalmazását, mindemellett a sisak elsőrangú védelmet nyújt, a mérleg nyelvét pedig alig mozdítja meg. A Live Fit SL technológiának köszönhetően pedig olyan pontos illeszkedést biztosít, hogy szinte észre sem vesszük, hogy a fejünkön van!

Mavic_Cosmic_Ultimate

A Mavic három év fejlesztőmunkával, 25.000 fejforma számítógépes elemzésével jutott el a Cosmic Ultimate esetében alkalmazott formához. Az Alpok lábánál fekvő Annecy-ben található fejlesztőközpontban lát napvilágot az összes meghatározó innováció. A Mavic Cosmic Ultimate a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia érdekében a legújabb Live Fit SL-technológiát alkalmazza. Ez nemcsak a sisak formáját, hanem annak teljes belső kialakítását jelenti, beleértve a Ergo Hold SL rögzítőrendszer elhelyezkedését és működését, illetve a Cosmic Ultimate Fit Pad párnázást.

Mavic_Cosmic_Ultimate

Kezdjük a akkor az utóbbival: a sisak belső szivacspárnázása progresszív, különböző sűrűségű és vastagságú elemekkel rendelkezik, ráadásul az XRD® rugalmas hab alapanyag 37.5® szövet borítást kap, amely aktív részecskéivel antibakteriális tulajdonságú. A 37.5® hatékonyan vezeti el a nedvességet, egyben megakadályozza a bőrirritációt.

Mavic_Cosmic_Ultimate

A 26 darab nagyméretű, pontosan megtervezett nyílásnak köszönhetően a Cosmic Ultimate rendkívül jól szellőzik: ezt tesztek és felhasználói vélemények egyaránt alátámasztják. A fejlett Ergo Hold SL rögzítőrendszerszer minden irányban gyors és biztos beállítást tesz lehetővé, ráadásul mindezt egy kézzel, egyetlen mozdulattal, egyszerűen megtehetjük. A három lépcsős magasságállításnak köszönhetően a pontos illeszkedés mellett a sisak profilját is optimalizáljuk, amely előnyösebb megjelenést kölcsönöz az amúgy is “vérprofi” Cosmic Ultimate-nek.

Mavic_Cosmic_Ultimate

Habár a tervezők fő koncepciója az országúti felhasználásnak való maximális megfelelés, ha esetleg MTB használat során nincs igény napellenzőre (sildre), akkor a Cosmic Ultimate azon a területen is beválhat. A ma elérhető egyik legjobb fejvédőről van szó, amely mögött rengeteg fejlesztőmunka és gondos tervezés áll. Ha csakis a legjobb kerékpáros felszereléssel vagyunk elégedettek, akkor tegyük a Cosmic Ultimate sisakot kívánságlistánk legelejére!

JELLEMZŐK:
>Versenyfelhasználásra tervezett csúcskategóriás országúti sisakmodell
>26 nagyméretű szellőzőnyílás
>Rendkívül alacsony tömeg
>Kompromisszum nélküli védelem CE és CPSC tanúsítvánnyal
>Live Fit SL-technológia a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia jegyében
>Cosmic Ultimate Fit Pad progresszív szivacsozás
>XRD® rugalmas hab alapanyag
>Antibakteriális tulajdonságú 37.5® szövet aktív részecskékkel a szivacspárnákon
>Hatékony nedvességelvezetés
>Ergo Hold SL Retention System alacsony profilú állítórendszer
>3D állíthatóság tág határok között
>360 fokban látható fényvisszaverő elemek
>Sisakzsák is jár hozzá
>Két méretben: M (54-59cm), L (57-61cm)

Tömeg: 218 gramm (M-méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 69 900 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján.
http://mavic.hu/index.php?id_product=146&controller=product
https://shop.mavic.com/en-int/cosmic-ultimate-ii-helmet-c3733.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo