fbpx

Mavic Cosmic Pro országúti fejvédő

A Mavic Cosmic Pro fejvédőt a méltán híres francia gyártó már-már ikonikus csúcsmodellje, a Cosmic Ultimate, ihlette. Tervezésekor szerettek volna egy kicsit olcsóbb, egyszerűbb, de hasonlóan nagyszerű sisakot létrehozni, mint az Ultimate, ennek eredményeképpen jött létre a Cosmic Pro, ami a top fejvédő legtöbb technikai megoldását és ennek köszönhetően tulajdonságát is megörökölte. Ismételten egy olyan jó fejvédőt sikerült a francia gyártónak megálmodnia, ami bármelyik csúcskategóriás országúti fejvédővel felveszi a versenyt.

Mavic_Cosmic_Pro

A Mavic összes meghatározó innovációja és speciális technológiája az Alpok lábánál fekvő Annecy-ben található fejlesztőközpontban lát napvilágot, melyekből a legfejlettebbeket építették be a bemutatónk alanyába. Ezeknek köszönhetően a Cosmic Pro-val sem a védelem, sem a kényelem tekintetében nem kell kompromisszumot kötnünk, CE és CPSC tanúsítvánnyal rendelkezik emellett pedig a tömegére sem panaszkodhatunk, M-es méretben mindössze 240 gramm.

Mavic_Cosmic_Pro

A pontosan megtervezett nagyméretű szellőzőnyílások és a köztük található légcsatornák felelnek viselőjük fejének megfelelő hűtéséét, a levegő előre megtervezett módon lép be a fejvédőbe, halad tovább a fejünk mentén és a meghatározott nyíláson távozik. A fejlett belső XRD® szivacsbélés fokozza tovább a kényelmet, amely progresszív párnázással, különböző sűrűségű és vastagságú elemekkel rendelkezik, emellett 37.5® szövet borítást kap, amely aktív részecskéivel antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. A 37.5® hatékonyan vezeti el a nedvességet, egyben megakadályozva a kellemetlen bőrirritációt.

Mavic_Cosmic_Pro

A Mavic a Cosmic Pro-ban a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia érdekében a legújabb Live Fit SL technológiát alkalmazza. Ez nemcsak sisak formáját, hanem annak teljes belső kialakítását jelenti, beleértve a Ergo Hold SL rögzítőrendszer elhelyezkedését és működését, illetve a már említett XRD® Fit Pad párnázást. A komfort érdekében a francia márka bevetette legfejlettebb állítórendszerét, a Ultimate-ben is alkalmazott Ergo Hold SL rendszert. Minden irányban széles intervallumban biztosít gyors és biztos beállítást, ráadásul egy kézzel, egyetlen mozdulattal kezelhető. A magasságállításnak köszönhetően a pontos illeszkedés mellett a sisak profilját is optimalizáljuk. A Mavic három év fejlesztőmunkával, 25.000 fejforma számítógépes elemzésével jutott el a Cosmic Pro esetében alkalmazott Ergo Shape formához.

Mavic_Cosmic_Pro

A Cosmic Pro-val egy újabb nagyszerű országúti fejvédőt alkotott a legendás francia márka, a Mavic innovációinak és fejlett felső kategóriás technológiáinak köszönhetően tömegben, kényelemben és védelemben is a maximumot nyújtja, melyek országúti vagy akár teljesítményorientált mountainbike versenyfelhasználásra is tökéletesen alkalmassá teszik.

JELLEMZŐK:
>
Versenyfelhasználásra tervezett országúti sisakmodell
>Rendkívül alacsony tömeg
>Pontosan megtervezett szellőzőnyílások és légcsatornák az optimális hűtésért
>Kompromisszum nélküli védelem CE és CPSC tanúsítvánnyal
>Live Fit SL-technológia a pontos illeszkedés, a kényelem és ergonómia jegyében
>Cosmic Pro Fit Pad progresszív szivacsozás
>XRD® rugalmas hab alapanyag
>Antibakteriális tulajdonságú 37.5® szövet aktív részecskékkel a szivacspárnákon
>Hatékony nedvességelvezetés
>Ergo Hold SL Retention System alacsony profilú állítórendszer
>3D állíthatóság tág határok között
>Fényvisszaverő elemek
>Két méretben: M (54-59cm), L (57-61cm)

Tömeg: 240 gramm (M-méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 52 000 Ft.

További információ a gyártó honlapján.
https://shop.mavic.com/en-int/cosmic-pro-helmet-c0699.html#1028=3438

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo