fbpx

Mavic cipők, ruházat, kiegészítők 2016-ra: a tökéletes összhang

2016-ra is számos érdekes újdonságot kínál a Mavic „soft” kerékpáros kiegészítőket gyártó részlege, valamint sikerült végre tökéletes szinkronba hozni a megnevezések szempontjából is a kerék illetve a cipő kínálatot!

Mavic színek 2016-ra

Mavic színek 2016-ra

Az Adidas kerékpáros ruhákat gyártó részlegével való összebútorozást követően a Mavic a kerekek mellett a cipők, valamint ruházat, bringás kiegészítők terén is piacvezető pozícióba került az elmúlt években. A sportszergyártó óriás nyilván mindenre kiterjedő know how-val rendelkezett a cipő- és ruhaiparban alkalmazott technológiákat, illetve felhasznált anyagokat illetően. A Mavic pedig hozzátette mindehhez a kerékpáros felhasználói igények ismeretét, valamint egy olyan markáns brandet, amivel szinkronizálva a minőségi ruházatot, nem lehetett kérdéses az eredmény.

A Mavic kollekciókban és gyűjtőnevekben gondolkozik

A Mavic kollekciókban és gyűjtőnevekben gondolkozik

Kezdetben csak a stílust és a sárga színt összehangolva gyarapodott a kínálat, azonban két három éve már az Eurobike kiállításon is szakágak szerint építik fel az outfitet, szinte teljes kollekciókat ajánlva a bringásoknak. Legyél akár teljesítményhajhász országúti sportoló, cross-country versenyző, enduro-rider vagy vérbeli túrázó, tetőtől talpig felöltözhetsz egy adott kollekcióból, ami egyből összhangba kerül a kerékpároddal is, ha beszerzed hozzá a megfelelő Mavic kereket.

Még hátizsákot is kínálnak a tökéletesen egységes kinézethez

Még hátizsákot is kínálnak a tökéletesen egységes kinézethez

Ha végiggondoljuk, ilyen összhang lehetőségét hasonló minőségben kevés más ruhagyártó kínálja… Említhetnénk a Scottot, a Giantet, Treket, mint kerékpárgyártókat, vagy a Campagnolo-t és a Shimano-t, akik foglalkoznak a teljes outfittel, de valami mindegyiknél hibádzik. A Shimano erős cipőben, de hiányzik a bukó, a Scottnál vagány a mountain bike ruházat, de nincs top kategória a lábbelik terén. A Campagnolo-nál hasonló a helyzet országúti vonalon, a Giant vagy a Bontrager sem nőtt fel minden téren ahhoz a minőségi szinthez, amit a Mavic képvisel.

Több új fejvédő a kínálatban

Több új fejvédő a kínálatban

2016-ra tovább erősíti ezt a trendet a francia gyártó, és immár a márkaneveket is tökéletesen szinkronizálták. A különböző szakágak és a különböző minőségi szintek, árkategóriák megegyeznek. Így például a Mavic CXR Ultimate ugyanazt jelenti a kerekeknél is és mondjuk a sisakok között: versenyzésre kihegyezett modell, a lehető legjobb aerodinamikával. A Mavic CrossMax legyen szó kerékről, cipőről, fejvédőről, mezről, azt nyújtja, amire egy mountain bike cross-country versenyzőnek szüksége van és így tovább az enduró vagy túra vonalon.

Mavic Ksyrium Allroad kollekció

Mavic Ksyrium Allroad kollekció

Vadonatúj és egyben merész színvilágú kollekció az új feltörekvő trend, a gravel-allroad kategória szerelmeseinek készülő Mavic Ksyrium Allroad család. A friss fejlesztésű speciális Ksyrium kereket már bemutattuk korábbi cikkünkben, nézzük most a többi kiegészítőt. A Ksyrium cipők elérhető áron kínálnak magas szintű sportoláshoz elvárható minőséget, egy országúti cipőről van szó – talpmintázat nélkül – ami illeszkedik a kollekció kicsit retrós megjelenésébe.

Mavic Ksyrium Allroad cipő

Mavic Ksyrium Allroad cipő

Egyesek szerint merész a bíbor szín, de a dózerutakra tévedő „porfelhőlovagokhoz” szerintem illik, különlegességet fejez ki és nyilván nem az lesz a legnagyobb darabszámban eladott termék, de jó, hogy van ilyen is. Ami speciálisnak mondható technikailag, az a nadrág extra vastag betétje, ami jól jön vékony gumit használva rázós utakon. A bukó ugyancsak az új Ksyrium Elite modell bíbor színváltozata (hétköznapibb színváltozatot lásd lejjebb), tervezésénél a hosszú távon is kényelmes viselet és a pontos állíthatóság (a kettő összefügg) volt a fő szempont.

Mavic

Mavic Ksyrium Alrroad bukó

Az Ergo Hold SL Retention rendszernek köszönhetően akár egy kézzel is finomállíthatjuk fejünkön a bukót, miközben a másikkal tartjuk. A cserélhető Ksyrium Elit Fit Pad betétek semlegesítik az út által keltett rezonanciákat, a 22 szellőzőnyílás nyáron jön jól a nagy melegben, a 270 grammos tömeg pluszban pedig hosszú távon sem fárasztja el a nykunkat.

Mavic CrossMax Pro fejvédő

Mavic CrossMax Pro fejvédő

Mountain bike vonalon az új enduro és all-mountain vonalat emelnénk ki, CrossMax és CrossRide kategóriában is kínál új kerékpáros fejvédőket a Mavic. A teljes védelemmel, megerősített tarkórésszel, silddel rendelkező CrossMax Pro 320 grammot nyom, de biztosak lehetünk benne, hogy semmit nem spóroltak ki belőle, ami az extrém helyzetekben is megvédi a fejünket endurózás közben.

Mavic CrossRide fejvédő

Mavic CrossRide fejvédő

A kevésbé extrém helyzetekre fejlesztett, de egy átlag bukónál még így is komolyabb védelmet – például tarkóvédelmet – adó Crossride jóval kedvezőbb áron lesz kapható és 310 grammjával ebben a kategóriában kimondottan könnyűnek nevezhető.

Mavic

Mavic CXR kollekció

Érdemes egy pillantást vetni – már csak a különbségek kedvéért is – a Mavic CXR országúti kollekcióra, amit azoknak szán a francia gyártó, akiknek minden Watt számít. A ruházat könnyű, testre simuló a minél jobb légellenállás érdekében, a cipőn külön felső réteg takarja a rögzítő rendszert a légáramlástól. A CXR Ultimate sisakot szintén az aerodinamika jegyében tervezték ennek ellenére 28 szellőző biztosítja a megfelelő légáramlást. Tömegére sem lehet panasz, a formát és a teljes körű állíthatóságot tekintve a 250 gramm jó adat.

Mavic Cosmic SL Ultimate

Mavic Cosmic Ultimate

A cipők közül a két új csúcsmodell, melyek szerintünk „AZ” országúti és „A” mountain bike zászlóshajó a kínálatban külön külön is szót érdemel, bár a design hasonlóra sikerült. Így ha valaki mindkét szakágat űzi és egységesíteni szeretné a ruhatárját, 200 000 fölé számolja csak ezt a két lábbelit, azonban ekkor megnyugodhat, hogy „megérkezett”…

Mavic

Mavic CrossMax SL Ultimate

A CrossMax Ultimate a Mavic Ergo tárcsás damilos rögzítési rendszerét kínálja, hegesztett felsőrésszel, karbon szövettel megerősítve ahol fontos (Energy Grip Terra Carbon), nyúlásmentes, ellenálló anyagból, melynél a szellőzés is megoldott. A karbon talpon agresszív mintázatot is találunk, ami cyclocross felhasználásra és a nehezebb tolós részek abszolválására is alkalmassá teszi maratonon, ennek ellenére a cipő tömege mindössze 2×170 gramm!

kivágott karbontalp

kivágott karbontalp

Mavic_2016_cipo_ruha_015Az új országúti csúcsmodell, a Mavic Cosmic Ultimate hasonló felépítésű, nyilván a talpát tekintve teljesen más, mint a mountain bike XC használatra tervezett CrossMax. A kivágott, így rendkívül jól szellőző és nagyon könnyű karbontalpra nézve látszik, hogy ez valóban versenycipő, a túl sok mászkálás mondjuk úgy nem javasolt ebben a lábbeliben. A Mavic Cosmic Ultimate tömege az egyik legalacsonyabb a piacon: 2×120 gramm!

Kedvező

Kedvező árú Mavic CrossRide modellek és megfelelő női “W” változatok

Természetesen a Mavic cipőkínálatból is jelentkezünk majd több termékbemutatóval, nagyon erős a felhozatal, lehetetlen lenne sorba venni. 2016-ra több specifikus női modellel rukkolnak elő a franciák, melyek között nem csak az „agyonkoptatott női színeket” találjuk. És szívesen kipróbálnánk az új téli cipőket is, melyekből országúti és mountain bike verzió is kapható lesz.

Mavic téli cipők

Mavic téli cipők

Finom, sokféle, a rendeltetéshez legjobban passzoló anyagok, szabás és színek jellemzik a hasonlóan széles ruhakínálatot, aminek felső szintje nyugodtan kijelenthetjük, az egyik legmenőbb a kerékpáros piacon. És ne feledjük el – amivel kezdtük a cikket – hogy nem létezik más márka, amely hasonló összhangot képes adni bringánkkal, mint a Mavic.

Bővebb információ a hazai forgalmazó honlapján: http://mavic.hu/index.php

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo